Vim 7 çıktı!

0
sundance
Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

İlgili Yazılar

Okino PolyTrans

Tarık

PolyTrans, birçok popüler 3D dosya biçimini, animasyon ve doku bilgisi ile birlikte birbiri arasında dönüştürebilen, aynı zamanda kendi başına modelleme ve render imkanı sağlayan kapsamlı bir yazılım. Bedava ya da açık kaynak değil fakat dönüşüm yelpazesine bakıldığında temel hedefinin profesyoneller olduğu ortada. Diyeceksiniz ki açık kaynak ya da özgür olması durumunda "amatörlere" mi hitap edecekti tabii ki değil. Fakat Türkiye' de açık kaynağı yalnızca amatör oyuncağı olarak görüp, profesyonel anlamda kullanmanın yanlış olduğunu düşünen bir kitle var. Neyse haberimize devam edelim.

Dennis Ritchie Röportajı

raistlinthewiz

Unix ve C denildiğinde akla ilk gelen isimlerden Dennis Ritchie ile yapılan bir röportaj: http://unix.se/article/articleview/950/1/24

Detaylı bir Python - Ruby Kıyaslaması

FZ

Gerçek anlamda yüksek seviyeli dil olarak kabul edilebilecek, popülariterleri gittikçe artan ve Java programcıları tarafından dahi ciddi ciddi değerlendirilmeye başlanan Python ve Ruby dilleri ile ilgili detaylı ve güzel bir kıyaslama makalesi: Ruby, Python, "Power"

Knowlan: Ağınız Kontrolünüzde

FZ

Knowlan, ARP protokolunu kullanan yerel ag IP ve MAC adresi tarayicidir. Knowlan, kodun daha kolay tasinabilmesi icin libpcap ve libnet kutuphanelerini kullanarak yazildi.

Knowlan, yerel agdaki erisilebilen (acik) bilgisayar' larin IP adreslerini ve MAC adreslerini yerel agdaki butun ip adreslerine bir kereye mahsus ARP REQUEST paketi atma ve ARP REPLY paketi gonderen bilgisayarlarin IP ve MAC adreslerini kullaniciya sunma seklinde calismaktadir.

PostgreSQL 8.1 duyuruldu!

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.1 sürümü bugün duyuruldu.

Ayrıntılı Türkçe basın bültenine buradan ulaşabilirsiniz.