Vector Games

0
sansured
Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

Görüşler

0
thiaz
Büyük bir merakla demoyu indirdim ama malesef iş yerindeki notebook desteklemediği için bakamadım. Bunlar bireysel çabalar olsada insan ülkesinden böyle şeylerin çıkmasıyla mutlu oluyor.

Geçende bir yerde okumuştum bir Türk öğrenci internette oynanan bir oyun yapıyormuş ve bunun dünyada ilk kez olacağını söylemiş.
Araştırdım ve bu kişinin Kemal Şahin adında 22 yaşında bir öğrenci olduğunu Ritmix'in (Efes Pilsenin alkolsüz içeceği) yarışmasında projesiyle birinci olduğunu ve 50.000 dolar kazanıp projeyi gerçekleştirmeye başladığını öğrendim. Oyun nisan ayından itibaren oynanabilinecekmiş.
Umarım iki oyunun geleceğide umdukları kadar güzel.
0
deniza
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=134291 adresinden Kemal Şahin ve projesi hakkında epey bir bilgiye ulaşılabilir.. proje yapmak iyidir.. olsun olmasın deneyelim yeterki birgün birisi tutacak nasıl olsa.
0
thiaz
Saol deniza.
Bende http://www.kanala.com.tr/haber_detay.asp?id=1203 adresini buldum. Birkaç haber daha var ama aynı yazılar.
0
anonim
şu anda % 16 da insin yorumumu yapacağım :)
0
anonim
indirdim ve test ettim galiba iyi iş çıkarmışlar.. özellikle perspektif görünüşlüklerdeki uyum gayet başarılı... :) helal olsun ne diyelim :D
0
anhanguera
selam,
ne guzel haberler bunlar. ellere saglik. basarilar.
alper akcan "anhanguera"
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SDL İçin Türkçe Döküman

Ragnor

Sitede daha önce de adı geçen SDL hakkında türkçe detaylı bir döküman hazırladım. İlgilenenler metin dosyası halinde olan versiyonunu buradan ve html formatında olan versiyonuna da buradan ulaşabilirler.

Not: HTML versiyonu için bu siteninde üyesi olan deniz'e (oyunyapimi.org'un kurucusudur kendisi) teşekkür ederim. Sağol deniz :).

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

ÇizBakalım - Online Çizim-Tahmin Oyunu

mdeniza

ÇizBakalım; online, çok kullanıcılı bir çizim-tahmin oyunu.

Yaklaşık 2700 türkçe veya ingilizce kelime arasından rastgele seçilen kelimeleri sırası ile bir kişi çizerken, aynı oyunda olan diğer oyuncular da bu çizim ile anlatılmak istenen kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorlar. Kısıtlı bir süre içerisinde doğru tahminde bulunan her oyuncu sırası ile puan alırken, aynı zamanda çizimi yapan oyuncu da her doğru tahmin için bir puan kazanıyor. Bir oyun 10 tur sürüyor, ve oyunun sonunda en yüksek puana sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Oyunun en önemli kuralı ise; çizim yaparken kesinlikle harfleri kullanmamak.

Oyun ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak ve oyunu yüklemek için oyunun web adresi: cizbakalim.oyunyapimi.org