Passage... Birkaç pixelde bir ömür

0
sundance
Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.

İlgili Yazılar

Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

larweda

Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.

Eski Amiga oyunları...

sundance

Hani vardı ya, bizlerin ilk Amiga oyunu diye öğrendiğimiz, daha sonra Mame çıkınca, konsol efsaneleri olduğunu duyduğumuz inanılmaz keyifli oyunlar. Rainbow Islands, Bubble Bobble, Gods vs.

İşte Linux`da güzel oyun yok diyenler için, 20 kanallı mükemmel müziği, 50 levelı, iki kişilik de oynanabilen modu, inanılmaz hoş grafikleri, bağımlılık yaratan oynayışı ile Frozen-Bubble Söyleyecek başka bir şey yok, eski güzel günler geri geldi. apt-get install frozen-bubble :p

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform

XGameStation (Video Game System Development Kit)

inoxus

Andre Lamothe ’un kitaplarını okumuş olanlar belki duymuştur. XGameStation, elektronik ve video programcılığı hakkında hobi düzeyinde ilgilenenler ya da bu konuları yeni öğrenenler için hazırlanmış bir platform. 80 MIP RISC işlemcili bu makinede, tıpkı eski günlerdeki gibi PONG, centipede, space invaders gibi oyunlar hazırlayıp televizyonumuza takıp oynayabiliyoruz. Atari 2600 joystick desteği de olan geliştirme konsoluna 130$’a sahip olabiliyorsunuz.

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.