Ücretsiz Linux CD Projesi

0
anonim
Oktay Altunergil tarafından kurulan ve Jeremy Hise, David Ky ve Emre Sağlam tarafından destek verilen Ücretsiz Linux CD Projesi, isteyen herkese ücretsiz Linux CD'si ulaştırmayı amaçlayan bir oluşum.
Sistemin çalışma şekli şöyle: PayPal aracılığıyla para yardımında bulunabilir veya elinizdeki kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayabilirsiniz. Sizin işe yaramadığını düşündüğünüz ve çöpe atacağınız Linux CD'si Dünya'nın başka bir bölgesinde, başka birinin belki de çok acil ihtiyaç duyduğu bir Linux CD'si olabilir.

Bu oluşum, size CD göndereceğini veya zamanında göndereceğini garanti etmiyor. Eldeki imkanlar dahilinde ve gelen yardımlara bağlı olarak CD gönderebiliyorlar.

Siz de elinizde bulunan kullanmadığınız Linux CD'lerini bağışlayarak bu projeye destek olabilirsiniz.

Ayrıca, konuyla alakası yok ama, Ubuntu Linux sahibi olmak isteyenler de, Ubuntu'nun sitesinden istekte bulunabilirler. Ben 10 tane CD istedim. 1 ay sonra Amsterdam postanesi çıkışlı bir zarf ile Ubuntu CD'lerim bana ulaştı ve çevremdekilere dağıttım. Bu tür şeylerin olması ve gerçekten yapılması güzel bir şey. Linux'un ruhuna ve felsefesine uygun.

Görüşler

0
Soulblighter
Ben bu haberi girdiğimde <b>Soulblighter</b> olarak girdim. Yukarıda yazıyordu. nasıl <b>Anonim</b> oldu :) Yahu ben bu FM'in yeni sürümünde çok çerez sorunu yaşıyorum. Neyse ben gidip 250 gr fındık fıstık alıp geleyim.
0
anonim
1) Site ingilizce, Türkçe olsaydı daha iyi olurdu..
Maksat madem linux kullanmayan kişileri linux ile tanıştırmak, bu güne kadar linux ile tanışmamış kişilerin çok iyi bir şekilde ingilizce bilmediği de malum olmalı...

2) Sağda yer alan
/bin/Login
/etc/Passwd
/var/spool/rss
/etc/hosts/ NYI
/etc/motd

türü yazılar da hoşuma gitmedi değil.. bence linux dosya sistemini basit yoldan öğretmek için çok güzel bir yol..
0
tongucyumruk
Site sadece Türk, Fransız veya Aborjin kullanıcılara hitap etmiyor. Dünya çapında heryere GNU/Linux CD'leri iletmeyi hedefleyen bir proje. Bu nedenle sitenin de İngilizce olması gayet doğal diye düşünüyorum.
0
sundance
Bir de bu hareketin bundan birkaç yıl önce New York'da başlamış olduğu ve dolayısıyla öncelikle o çevreye hitap ettiği düşünülmeli.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Bir Mandrake Linux 9.2 incelemesi

ckaptan

Mandrake Linux 9.2 LG skandalı yaşasa da oldukça başarılı bir dağıtım... 1 aydır rc2 kullandıktan sonra bugün PowerPack 9.2 kullanmaya başladım nihayet ve aralarındaki en önemli farklardan birinin de hız olduğunu farkettim...
Masaüstü için ideal bir dağıtım olan Mandrake son kullanıcı ile temel sunucu hizmetleri sunacak olan bir profile hitap edebiliyor, web server olarak ADVX -apache'nin hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir sürümü- kullanılmış; bir kaç küçük çaplı php ve mysql'de 50-100 kayıtlı bir veritabanı çalıştıran php sayfası çekildiğinde aradaki fark görülebilir sanırım.

Evcimen Linux´çular yaşadı: Mandrake 8.0 çıktı!

sidar

Yeni Mandrake 8.0, KDE 2.4.3 Linux Kernel çekirdeğini kullanıyor ve KDE 2.1.1, GNOME 1.4, Nautilus 1.0, Evolution 0.9, XFree86 =4.0.3, RPM 4.0 gibi yeni sürüm ve yeni özelliklerle geliyor. Mandrake 8.0'e geçmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3

Programcılar İçin (UNIX) Türkçe Tuş Takımı TR_ALT

oktay

Uzun zamandır arayıp da sonunda mevcut olmadığına karar verdiğim XFree86 4.3 ile uyumlu tr_alt tuş eşlem dosyasını sonunda kendim yapmayı başardım.

Bu tuş takımının özelliği klavyeleri normalde İngilizce QWERTY düzeninde olan (malesef Türkiye'de dahi bu sıkça rastlanan bir düzen) arkadaşlarımızın da Türkçe'ye özgü karakterler olan ü,ı, ö, ş, ğ, ç harlerini kullanabilmelerini sağlamasıdır. Normal İngilizce tuş takımı kullanırken sağ taraftaki ALT tuşu (ALT_GR) ile aynı i tuşuna basmak 'ı' harfini üretmektedir. Aynı şekilde ALT_GR + s, 'ş', ALT_GR + G, "Ğ" harflerini oluşturmaktadır. Bu düzeneğin normalde İngilizce klavye kullanıp da yeri geldiğinde Türkçe de yazması gereken arkadaşlarımız için yararlı olacağını umuyorum.

Gerekli bütün bilgileri ve xkb symbol dosyasının kendisini http://altunergil.org/tr_alt/ adresinden edinebilirsiniz.

SUSE LINUX Professional 9.3 Çıktı

darkhunter

SUSE Linux Professional 9.3 nihayet sevenleriyle buluştu. SUSE'nin internet sitesinden, bu günden itibaren box sürüm siparişi vermek mümkün. Avrupadaki çeşitli merkezlerden de, SUSE'yi temin edebilirsiniz.