Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

0
crematorium
Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim

İlgili Yazılar

2. Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı ( UYMK'08 )

niobe

2.Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı (UYMK’08), 11 – 12 Eylül 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yapılacaktır.

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

802.11g Artık Bir Standart

murat09

Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.