E-öğrenme İçin 2.500.000$

0
FZ
Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.
Internet üzerinden bu dersleri takip etmek bedelsiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Eğer bedelsiz üyeliği kabul eder iseniz derslerle ilgili performansınıza dair detaylı rapor alabiliyorsunuz. Eğer bunu istemezseniz yine de hemen dersleri takip etmeye başlayabilir ve o anki tüm işlevsellikten faydalanabilirsiniz.

Yazının devamı: http://ileriseviye.org/blog/

Görüşler

0
sefalet
Şimdi bir nedenle açık öğretim vidyolarına bakıyordum ne var ne yok diye, insan bir garip oluyor.Bir yanda televizyon kaydından alınma berbat görüntü, ses ve öğrenme karşıtı bir kurgu, diğer yanda sade,öz ama etkili bir anlatım ile bilginin verilmesi.Artık ülkemiz üniversitelerinde bu tür uzaktan etkileşimli eğitim uygulamalarının hayata geçmesi gerekiyor.Açık öğretim başlı başına bir başarı sayılabilir ama artık günün olanaklarından yararlanması lazım.

Bizim gibi halen milyonlarca gencin üniversiteye giremediği, daha ilköğretim aşamasında eğitim almak uğruna canını tehlikeye atarak coğrafi ve iklimsel engeller ile boğuşulduğu bir ülkede, bu tür yeni çağın uygulamaları yapılmayacak da nerede yapılacak acaba.

Varsa böyle uygulamalar ülkemizde bilen anlatsın da, bir nebze rahatlayalım.
0
deathline
Linkte verilen Ücretsiz derslerdeki içeriğin ayarında(interaktivite ve sunuş açısından) içerik aöf tarafındanda sağlanıyor.Aöf e-öğrenme portali gayet iyi sayılabilecek bir seviyede.

Türkiyede 5 üniversitede uzaktan eğitim hizmeti veriliyor ,hatta bunlardan bir tanesi olan Sakarya Üniversitesi ADAMYO vizeleri internet üstünden yapılıyor ama vize %10 ağırlıkta.

Hocalara soru sorabilmek için öğrencilere özel bir forum, ve öğrenci belgesi gibi belgeleri rahatlıkla internet üstünden istiyebiliyorsunuz.
İçerik olaraksa taminkar denebilecek bir içeriğe sahip.

Parasal olarak da yıllığı yaklaşık 1400 ytl ye geliyor.Ama gelecek sene bu fiyatlara %30 varan devlet desteği gelmesi bekleniyor.

Bundan başka bir kaç üniversitedede uzaktan eğitim mevcut.
0
sefalet
Açıköğretim portalına konuk girişi ile baktım, güzel tasarlanmış.İçerik pek tatmin edici gelmese de fırsat bulup içeriğe tam ulaştıktan sonra bir yorum yapmak daha sağlıklı olacak.Umarım halka koşulsuz açık uygulamalar da görürüz yakında.Bilgilendirme için teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Indicube

anonim

Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Çin'de Bilgisayar Adaletin Temelidir!

noworriesci

Ne yargıç, ne de jüriler karışıyor. Çin'de resmen uygulamaya geçen yöntemle suçun ve suçlunun verileri bir sisteme giriliyor, cezaya bilgisayar karar veriyor.

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/