Teknoloji videoları

0
anonim
Bilgisayar teknolojileri hakkında okumaktan ziyade izlemekten keyif alan arkadaşların özgürce indirip seyredebilecekleri videoları barındıran bir site Tech Shows. Ayrıca sitede Open Software üzerine yayın yapan programlarında (Go Open vs.) videoları mevcut.

Herkese iyi seyirler.

Görüşler

0
FZ
Öncelik sırasına göre hoşuma gidenler:

http://www.pbs.org/cringely/nerdtv/

http://thebroken.org/

http://hak5.org/episodes/

http://www.infonomicon.org/video.php

http://www.packetsniffers.org/

http://www.rocketboom.com/vlog/

http://revision3.com/systm/
0
sefalet
Fazlamesaiciler böyle vidyo olaylarına girmezler mi acaba? tv ile tecrübe edinmişken farklı şeyleri gerçekleştirebilmek adına.

İlk bölüm linux nasıl ve neden kurulur mesela.Size kalmış, yeni bu işlere girenler için ya da ileri düzeydekiler hedeflenerek yapılabilir.İkiside olsa daha güzel olur tabi.

Bizde gurur ile dağıtsak elden ele, bu konulara aç Türk Milletine.
0
FZ
Yayılır mı gerçekten bilmiyorum. Mesela Kablo TV'den (olmayışından, vs.) şikayet eden kaç kişi eski programların tekrarını sağdaki FM TV resmine tıklamak sureti ile izlemiştir?
0
bm
Bunu kac kisinin yaptigini niye bilmiyorsunuz? (Ben daha bakmadim. Streaming video, browserda video filan sevmiyorum ben, o dosya halinde cekulebilen linklere bakacagim bir ara yahut vlc'den akisi dosya yapma metodunu kullanacagim).
0
sefalet

Warez sitelerde büyümüş biri olarak size bu tür etkileşim isteğinin ne kadar yüksek olduğunu anlatamam.Artık doküman yazma geride kalmaya başladı en acemi kullanıcı bile bir sorunu olduğunda ya da paylaşmak istediği bir şey olduğu zaman bunu ekran görüntüsü alan yazılımlar ile görüntülü yapıp birde buna ses eklentisi yapıyor.

Demek istediğim artık bu yollar varken birikimi olan insanların özellikle bilişim felsefesi ve teknik yönü olan konularda bu tür etkileşimlere girmesi gerek.Elden ele dolaşacağından emin olabilirsiniz.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikipedia ne kadar güvenilir?

feran

Aklınıza gelenden daha çok sayıda dilde bir bilgi kaynağı olan, Wiktionary, WikiBooks, vb. pek çok açık ve özgür kaynak ile gönüllerde yer edinen Wikipedia ya da nam-ı diğer Vikipedi kimileri tarafından 21. yüzyılın ansiklopedisi olarak kabul edilirken kimileri tarafından da şüphe ile yaklaşılan bir Internet sitesi.

VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

adervis

VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Online Grafik Editörü

DemensMagnet

Sıkça kullandığımız yazılımların web uygulamaları geliştirilmeye devam ediliyor. Word, excel, takvim yazılımları, rss okuyucular derken grafik editörleri web'e taşınmaya başladı. Neredeyse Photoshop kadar kapsamlı geliştirilmiş cellsea Photo Editor karşınızda:
cellsea Photo Editor'ün marifetlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "