VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

0
adervis
VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.
Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den uygulama bildirileri, sponsor firmalrın teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.

AKP ve CHP'den üst düzey temsilcilerin bilişim, internet ve bilgi toplumu olma yolundaki vizyon ve programlarını anlatacakları konferansta başarılı e-devlet projelerini anlatan oturumlar, internet teknolojileri ve demokrasi konulu bir panel ile elektronik seçim ve e-devlet gibi ulusal boyutlu konular ele alınacak. Yeni sayısal imza mevzuatını da kapsayan internet hukuku ile ilgili oturumlar ve e-Türkiye projesinin enine boyuna tartışılacağı oturumların yer alacağı konferansta, ayrıca; kullanıcıların SPAM'dan korunması ve bu amaçla yapılan örgütlenme çalışmaları, Dünya'da ve Türkiye'de bu konudaki gelişmeler, 3G ve yeni multimedya servisler, mobil internet gibi güncel konular da ele alınacak. Konferans, 3 gün boyunca Linux, PHP ile web programlama ve güvenlik konulu eğitim seminerleriyle izleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunacak. Konferansa aktif katılım yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Kasım 2002.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)'nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ile 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti'nin önünü açacak ortak akıl arayışılarına bir platform olamayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems, ve Türk Telekom'un sponsor olarak yer aldığı konferans Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft, Şekerbank ve Türk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radyo 92nokta3 ve Rota Dağıtım. Konferansa ayrıca; BMD, INETD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK'ta katkıda bulunuyor.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için lütfen http://inet-tr.org.tr/adresini ziyaret ediniz. Konferansla ilgili her tür iletişim için ise bilgi@inet-tr.org.tr adresine mesajlarinizi gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

sundance

Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

Free Software Magazine

yuxel

Free Software Magazine, yazarları arasında Richard Stallman'ın da bulunduğu yeni bir e-dergi. Dergi html ve pdf formatlarında okunabiliyor.