Güzel Siteler - 3: Shockhaber.com

0
sundance
Açıkcası ATV`de yayınlanan Şok programını pek sevmiyordum. Hani `ulan ne milletiz nelere nelere inanıyoruz` şeklinde olması bir yana, çok gelir geçer, havada buluyordum programı.

Fakat yeni açılan Shockhaber.com (bildiğim kadarıyla ATV ile pek bir alakası yok, yalnızca o programda çalışmış elemanların serbest oluşumu bu) bence TV programından çok daha güzel hazırlanmış ve gerçekten bir şeyler söyleyen bir site.

Önyargılarıma rağmen dolaştım ve hoşuma gitti. Umarım başarılı olurlar.

Görüşler

0
anonim
ben açıkçası şoku seviyodum.. son zamanlarda saati çok abuk sabuktu yakalayamıyodum ama şaşırtıcı bişeydi. aynı adamların internette bi şeyler yapması güzel ve bence de şoktan daha güzel olmuş... en azından bi bakalmaya değer bence...
0
anonim
bence de... çok özgün bi iş olmuş. siteye abone oldum...
0
anonim
gayet laylaylom bi site. arada bir update problemi olmasa cok daha iyi olacak
0
anonim
eehehehe :)) hemen de banner almissiniz ve vermiissiniz karsilik li :)
0
anonim
nasıl yani?
0
anonim
Güzel de ne kelime. Tam kafama göre. Kimseyi yalamıyorlar, üstelik de interaktif katılım olayı var. Eee, hadi.
Excalibur...
0
anonim
site guzel elestrilere sahip... guzel guzel ;>
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Temporary Inbox ile Spamlardan Uzak Durun

DemensMagnet

E-Posta adresiniz 1 defa spamcıların eline düşmeye görsün, o e-posta adresinden pek fazla hayır gelmemektedir. Her ne kadar e-posta sunucuları yeni spam filtreleri geliştirseler de spamcılar boş durmayıp bu flitreleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapıyor ve bu filtreleri atlatıyorlar.

En güzel spam koruması e-posta adresinizi spamcılardan uzak tutmaktır. İşte bu noktada Temporary Inbox oldukça yararlı bir servis sunuyor kullanıcılara.

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

Teröristlerin yanında Özgürlükler de yanar!

sundance

Free Software hareketi`nin önde gelen elemanlarından Stallman Slashdot`da yayınlanan yazısında önemli bir noktaya dikkati çekiyor.

Güvenliğin sağlanmasının, terör suçlularının yakalanmasının kesinlikle çok önemli olduğunu, fakat bu yapılırken, milyonlarca insanın izinsizce dinlenmesinin, kayıtlarının tutulmasının ve fişlenmelerinin uzun vadede asıl suç kadar zarar verici olduğunun altını çiziyor. Yakın zamana kadar Echelon ve Carnivore gibi sabıkaları olan Amerikan Hükümeti`nin kurunun yanında yaşı da yakacağı kesin gibi...

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Küçük Dünya Projesi

FZ

Bir insanın dünyadaki herhangi bir başka insanla iletişim kurması için kaç insanla temas etmesi gerekir? 100? 200? 6? Vakti zamanında sosyolog Milgram'ın mektup ile gerçekleştirdiği deneyden sonra bu konu ile ilgili empirik bir çalışma yapılmamıştı. Ta ki Small World Project isimli deneye kadar.

İsterseniz siz de bu deneye kolayca katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Columbia Üniversitesinin Sosyoloji Bölümündeki ilgili siteye gidip kaydolmak. Hemen ardından adamlar size bir kişi ile ilgili bilgileri gönderiyorlar (mesela bana Norveç'li bir veteriner çıktı :) ve o kişiye ulaşmak için size yardımcı olacak bir arkadaşınıza bir e-mail göndermenizi istiyorlar sitenin ilgili web formu üzerinden (mesela Norveç'te bir tanıdığınız, ya da Norveç'te bir arkadaşı olan bir tanıdığınız olabilir).