Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

0
FZ
Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Görüşler

0
Robert
O kadar uzağa gitmeye gerek yok. Aşağıdaki düğmeye bassanda oluyo
;-))
0
mysterious
Fazlamesai XML yayını ne zamandan beri yapıyor?
Ben yeni gördüm. Bu arada son yorumlarında xml formatında yayını yapsak nasıl olur..
Saygılarımlar
_________
eminux...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yanlış adamı tutukladınız

onu2

En büyük 'BitTorrent tracker' "The Pirate Bay" ile ilgili davanın (1, 2, 3, 4) yeni bir etkisi daha: filesharer.org

"It is us, the millions who use their site. They've got the wrong people."

Şu ana kadar harekete katılan 803 kişi bulunuyor.

Belki sizde bir suçlusunuz?

Acaba Pirate Bay hangi ülkeyi SATIN ALACAK?

sundance

Alexa'nın listesinde 362. olan dünyanın en büyük Torrent sitesi Pirate Bay polis müdahalelesinden kurtulmak için bir ÜLKE satın almaya karar verdi!

2004 yılında İsveç'de kurulan Pirate Bay, kısa zamanda yoğun bir ilgi toplaması, torrent meraklılarının gözdesi olmasının yanısıra, Fransa, Belçika, İtalya, Avusturya ve Amerika'da kurulan telif hakları karşıtı Korsan Partileri'nin de ilkinin kurulmasına zemin hazırlamıştı.

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Güzel Siteler - 4: Lost Library

larweda

Son yıllarda ülkemizde de son da olsa popüler olmaya başlayan bilim kurgu ve fantazi edebiyatı, yayınevlerinin de desteğiyle yavaş yavaş hakettiği yerine gelmeye başlıyor. J.R.R. Tolkien`in Lord of the Rings`i (Yüzüklerin Efendisi), Frank Herbert`in Dune`u, Ursula K.Leguin`in Earthsea`si (Yerdeniz üçlemesi), Anne McCaffrey`in Dragonriders of Pern`i (Pern'in Ejderadamları), Terry Pratchett`in Discworld`ü (Diskdünya :-) David Eddings`in Elenium/Tamuli ve Belgariad serileri, Arthur C. Clarke`ın Space Odyssey ve Rama serileri, Dragonlance (Ejderha mızrağı), Philip Dick, Terry Brooks, Wolfgang Hohlbein ve Doris Lessing`in kitapları son 2-3 yılda türkçeye çevrilen fantasy/BK klasiklerinden bazıları.

İşte LostLibrary de bu hikayeler, konular ve kitaplar hakkında kaliteli türkçe içerik sağlayan çok az siteden biri. Siteyi hazırlayan insanların da yaşam tarzlarında BK ve Fantasy edebiyatının büyük yer kapladığı açıkça belli oluyor. Tatmin edici bir içeriğin yanında göz bozmayan bir tasarım da sunan LostLibrary, şiddetle tavsiye olunur.

Information Architects Sunar: Internet Web Trends Metro Haritası

FZ

O bir harita. O bir metro haritası. Hayır o bir Internet haritası. Hayır o bir yeni trendler... O bir... o bir...

İyisi mi ne olduğuna siz karar verin: