Son iş güzarlık: Blogger.com yasaklandı!

0
ali_deren
En yaygın blog hizmeti sağlayan sistemlerden birisi olan blogger.com da inanılmaz sansür uygulamalarının son kurbanı oldu.

Erişmeye çalıştığınızda aşağıdaki mesaj ile karşılaşıyorsunuz. İngilizcesini de koymayı ihmal etmemişlerki, tüm dünya internet ile ne kadar güzel bir ilişkimiz olduğunu anlasın.

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir. T.C. Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi 20.10.2008 tarih ve 2008/2761 sayılı kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir. Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace.

Yetmedi mi artık, kim dur diyecek buna, bunun bir saçmalık olduğunu kim gösterecek, ya da ne zaman anlayacaklar?

Not: Dikkatimi bir şey çekti. http://blogger.com/ ile http://www.blogger.com/ iki farklı sayfaya gidiyor. Acaba sadece belli alt alan adlarını mı engellemeye çalışmışlar?

Görüşler

0
FZ
41 kere maşallah, nazar değmez işallah.
0
sefalet
İşgüzarlık gibi olmasın, iş+güzarlık bitişik yazılır.

Ben şahsen şaşırmadım, hatta geç olmuş bir olay olarak görüyorum. Bu millet bu kadar tepkisiz olduğu sürece burnunu sürtmeden adam olmaz. Milletin MSN'sine kadar sansürleyeceksin ki aklı başına gelsin. Umarım devamı gelir.
0
mbayer
Bu mahkemeler bizim bilgi alma özgürlüğümüzü kısıtlıyor, mağdur oluyoruz. Karar veren hakimi biz mahkemeye veremez miyiz? Hatta elbette vardır ancak ödev yapıyordum blog sitesinde örnek buldum ama engellenmiş giremedim. Şimdi ben ne yapacağım?
0
caNavar
anlamlandırılamayan zihniyetlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. gerçekten üzülüyorum.
0
realist
NTV'nin haberine göre, Lig TV'nin telif hakları ihlal edildiği gerekçesiyle kapatılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TV'leri Kapatıp Kitap Okumaya ve Öğrenmeye Başlamanın Zamanı Gelmedi mi!

FZ

En nihayetinde zoru başardık gene. Türkiye televizyon seyretme istatistiklerinde 1. sıraya oturdu, ne kadar gururlansak azdır. Günde 4 saatlik ortalama ile ABD'yi geçerek televizyon konusundaki azmimizi cümle aleme kanıtladık.

Bunlar olurken bir de baktık ki kitap okuma konusunda da gelişmekte olduğunu iddia eden bir ülke olarak kırılması zor bir rekora imza atmışız: Ortalama bir Japon vatandaşı yılda 25, ortalama bir İsviçreli yılda 10 ve ortalama bir Fransız yılda 7 kitap okuyorken Türkiye'deki dünyaya bedel her 6 vatandaşımıza yılda bir kitap düşüyor! Çocuklarımızın kitap okumasındaki en önemli engelleyici faktörlerden biri olarak TV görünüyor.

Yunan Türk Dostlugu(!)

PCc0d3r

Akşama doğru canım çok sıkıldı şu eski hack siteleri vardı ya gardiyan.com cehennem.com gibi efsane diye nitelendirebileceğim siteler (yani en azından 4-5 sene önce benim gözümde öyleydiler) işte onlara bir göz atayım dedim. gördüğüm manzara şöyle; "yunanlılar turk sitelerini gün be gün hack`liyor". açıkçası çok canım sıkıldı. Bizimkiler de karşı tarafın sitelerini hacklemişler.

Bir XP macerası

parsifal

Az evvel gerçekleşmiş bir telefon görüşmesini olabildiğince aklımdayken sizlerle paylaşmak istedim.
Hattın bir ucunda az çok windows'dan çakan ben, diğer ucunda ise pc'yi yazı yazmak, internet ve oyun haricinde kullanmayan bir arkadaşım vardır.

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Neden Yazmıyoruz?

conan

Yine araştırıyorum, yine bakınıyorum. Bir iki döküman okumam lazım. Ama her sey İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çinceeeeee YEEETEEERR... Neden anadilimde teknik döküman bulmakta zorlanıyorum? Biz neden yazmıyoruz? Bizim neden mini mini pdf'lerimiz, ps'lerimiz, html bundle'larımız yok? Mesela .NET üzerinde bu kadar konuşup da, bu konuşmalardan çıkardıklarımızı neden bir paperda toplayamıyoruz? Veya neden gördüğüm her Türkçe döküman birşeyleri ayarlamak üzerine sadece? Neden bir şeyleri araştırıp, bir sonuca varıp, bunu Türkçe yayınlayan insan sayısı bu kadar az?