Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

0
anonim
1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.

Eğitim tamamen türkçe olup konusunda uzman eğitmen tarafından verilmektedir. Eğitim ile birlikte Açık Akademi yayınlarından TCP/IP Ağ Güvenliği kitabı ve Türkçe hazırlanmış Snort eğitim notları verilecektir.

Eğitim içeriği Snort Certified Professional (SnortCP) ile uyumludur.


Eğitimle ilgili detaylar http://www.guvenlikegitimleri.com/new/snort-saldiri-tespit-ve-engelleme-sistemi-egitimi adresinden edinilebilir.

İlgili Yazılar

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.