Yazıcınız Bir Casus mu?

0
anonim
Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.
Bu kod sayesinde dökümanı hangi yazıcının -ve dolayısıyla kimin- yazdığının bulunabileceği anlatılıyor. EFF şimdilik sadece Xerox marka yazıcıların kodlarının çözüldüğünü ancak diğer büyük yazıcı üreticilerinin de aynı metodu kullandığını belirtiyor. Daha detaylı bir white paper'da eklenmiş.

Görüşler

0
sefalet
Yazıcıdan alınan çıktının takibi gizli bir olay değil bildiğim kadarı ile özellikle hp gibi markalar bunu açık açık da söylüyor diye biliyorum.
0
simor
Evet geçen sene açıklanmıştı. Dijital baskı yapan cihazların kalitesinin artmasıyla birlikte sahte evrakın önlenmesine yönelik olarak böyle bir yola gidilmişti.
0
sefalet
Yazıcı deyince aklıma geldi bir ara donanım kurcalama hobim olduğundan yazıcılara dadanmıştım.Bilinmesi gereken bir gerçek var ki yazıcıların kartuşlarında sanıldığı gibi (ki sanmanın dışında bazı yazıcı üreten şirketler açıkca böyle bir özellik olduğunu söylüyorlardı)kartuşun bitip bitmediğini bildiren bir çip bulunmamakta.En azından benim incelediklerimde bu yok.Peki yazıcılar kartuş bitimini nereden anlıyorlar?Kartuşun kenarında metal bir ileti vardır.Kartuşun silindirine bağlı.Bunun malzemesi ve yapısı kimi yazıcılarda farklı olabiliyor ama çalışma ilkesi aynı.Bunların yaptığı iş yazıcıdan çıkan sayfa sayısını saymak.Belli bir sayıdan sonra bilgisayardaki yazılıma uyarı göndererek kartuşun bitmek üzere olduğu uyarısı vermesini istemektedir.Olay bundan ibaret.Renkli kullanınca daha çabuk bitttiğini tecrübe edenler olmuştur sanırım renklileri çift sayıyor belki :)

Denemesi bedava, kartuş üzerindeki metal iletileri çıkarıp tekrar yazıcıya kartuşu taktığınızda bakalım bitti uyarısı çıkacak mı?

Şimdi yazıcılar ilkel teknolojiler değil.Fakat kartuş olayında durum o kadar komik bir hal aldı ki kartuş yazıcıdan pahalı olduğu için kullanıcılar yeni donanım alma yoluna gidebiliyor.

Her tür şirket sıtratejisini, ticaret ahlakını vs. geçiyorum bu düpedüz sahtekarlık değil mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.

Kaliforniya Universitesi (Santa Barbara) Yurtlarında Win2000 Yasağı

cayfer

Bir SlashDot haberine göre Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi yurtlarında öğrencilerin Win2000 kullanmalarına artık izin verilmiyormuş. Haberin kaynağı olan UCSB Yurt Ağları yönetiminin yazısını burada bulabilirsiniz. Özet olarak Win2000 hataları yüzünden kampus ağının altüst olmasına daha fazla tahammül edemediklerini anlatan ve öğrencilerin XP Home'a geçmelerini isteyen bir yazı. Hatta bu geçiş için yardıma gereksinim duyanlara destek bile oluyorlar. Başlarının Win2000 ile ne denli dertte olduğunu gösteriyor bu kararları.

İzinsiz Fotoğraf Çeken Gillette Rafları!

anonim

İngiltere'de Gilette raflarının tüketiciden izinsiz fotoğraf çektiği ortaya çıktı. Yani gidiyorsunuz, jilet almak icin rafa elinizi atıyorsunuz. Ürünü alışveriş sepetine attığınız anda gizli bir kamera yüzünüzün fotoğrafını çekiyor! Boykot basladı,

http://www.boycottgillette.com

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.