Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

0
pulsar
Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Attrition.org yetkilileri Solaris solucanının etkisiz hale getirdiği 8 bin 800 siteden sadece yüzde 25’inin tekrar işlevsel hale getirildiğini, geri kalanlarının hala düzeltilmediğine dikkat çekti.

Sadmind/IIS olarak adlandırılan solucan, Sun’ın Unix tabanlı işletim sistemi Solaris’teki açığı kullanarak, Microsoft’un Internet Information Server (IIS) web sunucusuna saldırıyor.

Solaris’te iki yıl önce bulunan bir zaafiyetten yararlanan solucan sisteme girdikten sonra özel bir yazılım yüklüyor. Yazılım yüklendikten sonra internet üzerinden başka mekineleri arayarak Microsoft’un web sunucusu Internet Information Server’daki güvenlik açığını bulmaya çalışıyor. Uzmanlar solucanın ya tarama yaptığını ya da önceden hazırlanmış IP adreslerini kullandığını düşünüyor.

Yazılım bu açığa sahip IIS sunucusu bulduğu an o sunucuya ait Web sitesini otomatikman devre dışı bırakıyor. Otomatikman hack’lenen site, sabit bir sayfa ile değiştiriliyor. Bu sayfada “f**k USA Goverment f**k PoizonBOx” şeklinde Amerikan hükümeti karşıtı bir mesaj yer alıyor. Bu mesaj geçen hafta sonunda hack’lenen Başbakanlığın web sitesinde de yer alıyordu. Bu, Başbakanlığın hala IIS’da 7 ay önce bulunan güvenlik açığını yamamadığı anlamına geliyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Acaba Türkiye'de durum nasıl?:)
Yoksa siz hala NT'ye güveniyor musunuz?

İlgili Yazılar

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Güvenlikte En Zayıf Halka: İnsan

ts

İnsanlar konuşur. Konuşmalarımız, davranışlarımız sonuçlar doğurur ve bu sonuçlar yaşamımızı yönlendirir, gelişmelere zemin hazırlar.

Bilgi güvenliği gibi bir konu her ne kadar teknik gibi gözükse de içerisinde insan ögesi bulunan sosyal yansımaları içeren bir konu. Bilgi güvenliği insanlardan ve onların ürünü olan zararlı kodlardan korunmayı içerdiği bir gerçek. Konu böyle olunca sistemlerini korumak için uğraşan sistem yöneticileri ve diğer yanda yeni zayıflıklar keşfedip yöntemler bulan hackerlar, bir çarkın dişlileri gibi bu endüstrinin gelişimine on ayak oluyorlar. Fakat bazen insanlardan birşeyler öğrenmenin en iyi yolu sistemlerine sizip kritik bilgilerine ulaşmaktan öte bir hal alabiliyor. Onlarla birebir iletişime geçmek ya da zaten göz önünde olan şeyleri incelemek risksiz, saf bilgi akışını kolaylaştiriyor. Bu yönteme ise kısaca “Sosyal Mühendislik” adı veriliyor.

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)