PDF: Yeni ISO Standartı

0
parsifal
Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.

İlgili Yazılar

Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

karput

Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.

2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

anhanguera

"2006 SourceForge.net Community Choice Awards" sonuçları açıklandı, kazananlar listesine http://sourceforge.net/awards/cca/ adresinden bakabilirsiniz.

xynth, ve f4l kendi kategorilerinde ilk üçe bile girememişler. :| olsun, finale kalmak da güzeldi diyerek önümüzdeki maçlara bakacağız ;) Destekleyen ve ilgi gösteren herkeze teşekkürler.

alper akçan "anhanguera"

Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

vst

Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Bilgi Üniversitesi – Novell İşbirliği

sametc

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Novell'in Türkiye'deki tek Yetkili Test ve Eğitim Merkezi oluyor. Bu işbirliğiyle Novell'in tüm sertifika sınavları ve eğitimleri İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından verilecek.