2006 SourceForge.net Community Choice Awards / Sonuçlar

0
anhanguera

İlgili Yazılar

Mısır ve IBM çalışması: Ebedi Mısır

sefalet

Mısır hükümeti ve IBM'in ile ortaklaşa başlattıkları Eternel Egypt adlı proje hayata geçirildi. Ebedi Mısır (Eternal Egypt) projesi kapsamında, Antik Mısır ile ilgili tüm bilgiler, 360 derece açılı görüntüler, tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerin panaromik görünüşleri, 5000 yıllık Mısır tarihinin yeniden canlandırılmış görüntüleri, web kameralardan gerçek zamanlı görüntüler, yüksek çözünürlüklü binlerce resim, üç boyutlu taramalar ve daha pek çok bilgi, belge ve arşiv genelağ ortamına aktarıldı.

Bilişim Tatili 2010

FZ

Bilişim öğrencileri ve öğretim görevlileri İle sektörü buluşturmayı amaçlayan "Bilişim Tatili 2010"da; söyleşi, konferans, sergi alanı oluşturulacak ve 3 gün boyunca sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 1000 kişinin katılımı hedeflenen etkinlikte, bilişim alanlarında öğrenci ve öğretim görevlisi olan ve bilişime ilgi duyan gençlerin sektörün temsilci ve yöneticileri ile tanışmak, kariyer veya staj fırsatı yakalamak, sektördeki gelişmeleri ve yeni nesil teknolojileri detaylı olarak anlayabilmeleri için lansmanlar ve söyleşiler düzenlenecektir.

En son Usenet Haberleri!

anonim

Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Haber maratonu

conan

Tıpkı eski günlerdeki gibi bir haber maratonu yapayım dedim :)
İki release haberi: Fedora Core 2 test 3 ve de Gentoo 2004.1 yayınlandı. Mirrorlara saldırın ;)
Cisco ve Ericsson VOIP üzerine çalışmak icin işbirliğine karar vermişler. Birlikte Network şirketlerine telefon santral ekipmanları satacaklarmış.
AXA sigorta ve finans şirketi Google'ı Adwords reklam sisteminde AXA diye aratınca başka şirketleri çıkarttığı gerekçesiyle dava ediyor [Google News]
Symantec yeni Windows SSL açığını kullanan bir wormun bilgilerini ele geçirmiş. Bu açığı kullanan zararlı program zaten piyasada dolaşıyordu.
Intel yeni chipi Dothan'i piyasaya Mayıs ayında sürecekmiş.
RSA'nın RSA-576'nın kırılması halinde vaad ettiği 10bin dolarlık ödül bir bilim adamları topluluğunun cebine gidiyor. Bu işi 100 kadar bilgisayar kullanarak yapmışlar :)
Dublin Teknoloji enstitüsü uzaktan eğitimi Linux ile benimsemeye karar vermiş
AMD de OSDLnin saflarında yerini almaya karar vermiş.
Şimdilik bu kadar :)

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.