Haber maratonu

0
conan
Tıpkı eski günlerdeki gibi bir haber maratonu yapayım dedim :)
İki release haberi: Fedora Core 2 test 3 ve de Gentoo 2004.1 yayınlandı. Mirrorlara saldırın ;)
Cisco ve Ericsson VOIP üzerine çalışmak icin işbirliğine karar vermişler. Birlikte Network şirketlerine telefon santral ekipmanları satacaklarmış.
AXA sigorta ve finans şirketi Google'ı Adwords reklam sisteminde AXA diye aratınca başka şirketleri çıkarttığı gerekçesiyle dava ediyor [Google News]
Symantec yeni Windows SSL açığını kullanan bir wormun bilgilerini ele geçirmiş. Bu açığı kullanan zararlı program zaten piyasada dolaşıyordu.
Intel yeni chipi Dothan'i piyasaya Mayıs ayında sürecekmiş.
RSA'nın RSA-576'nın kırılması halinde vaad ettiği 10bin dolarlık ödül bir bilim adamları topluluğunun cebine gidiyor. Bu işi 100 kadar bilgisayar kullanarak yapmışlar :)
Dublin Teknoloji enstitüsü uzaktan eğitimi Linux ile benimsemeye karar vermiş
AMD de OSDLnin saflarında yerini almaya karar vermiş.
Şimdilik bu kadar :)

Görüşler

0
Teorisyen
Ne yazık ki lise mezunuyum.... Ama cryptology (hadi buna şifreleme diyelim) mevzularına da merakım var...
Bu sayfalarda [www.rsasecurity.com] çok güzel bilgiler olduğuna inanıyorum...
Bu sayfaların Türkçesini bir yerlerde bulamaz mıyım ?
Yoksa gelecek yıl (inşallah) gideceğim AÖF'nün üçüncü sınıfında verilen İngilizce derslerini mi beklesem ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Uzun Yaşamak İsteyen Okula Gitsin

FZ

Başlık, ARITeknokent grubundan Memduh Karakullukçu'nun bir e-postasına ait. Konu kısaca uzun ömür ile eğitim süresi arasındaki ilişki:

Karakullukçu'nun alıntıladığı habere göre "ortalama ömür analizlerine bakıldığında, ülkeler arasında en tutarlı pozitif etki yapan faktörun eğitim olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Okulda daha çok zaman geçiren insanların ömürleri daha uzun oluyor ve bu çok sağlam bir ampirik sonuç. Başka hiçbir faktör bu kadar tutarlı pozitif etki göstermiyor.

Hayır videodaki ben değilim aslında benim ama...

FZ

ABD'deki MIT üniversitesinde çalışan bilgisayar mühendisleri vakti zamanında Arnold Schwarzenneger'in başrolde oynadığı "Running Man" filmindekine benzer işler çevirmeye başlamışlar! \r Araştırmacılar kameraya kaydettikleri bir insan konuşma videosunu işleyip söz konusu insan sanki başka şeyler söylemiş gibi bir video hazırlayabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip bir ingilizce konuşan bir kadının videosunu işleyip o kadının Japonca şarkı söyleyen bir videosunu yapmış, dudak hareketleri falan nerede ise kusursuz gibi ve seyreden deneklerin çoğu da hiçbir gariplik sezmemişler (söz konusu kadın tek kelime japonca bilmiyor tabii!)

\r \r Bu tekniğin bilgisayar oyunlarında çok ilginç efektler yaratmak ya da Marilyn Monroe gibi ölü sinema yıldızlarına yeni sözler söyletmek için kullanılabileceğini söyleyen araştırmacılar işin sakat tarafına da dikkat çekerek söz konusu tekniğin propaganda amaçlı, kitleleri yanıltma ve manipüle etme amaçlı da kullanılabileceğini belirtmişler!

Toshiba´dan 2cm´lik sabit sürücü

butch

En son rekorun Kasım ayında Hitachi tarafından duyurulan 1-inch(2.54 cm)'lik sabit diskte olduğu konuda, Toshiba yaptığı 0.85-inch(2.159) diskle rekoru eline geçirmiş oldu. 2-3 GB kapasiteye sahip olan diskler 2005 başında üretime geçecek.

Kaynaklar:/. ve http://neasia.nikkeibp.com