Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

0
vst
Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Görüşler

0
bm
Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Nobel sadece hayatta olanlara veriliyor benim bildigim. Herhalde Noyce'un almama sebebi hayatta olmamasiydi denmek istenmis? Herneyse, Kilby'in bu konuda dedikleri:

We all know about the issue of the co-invention of the IC. If you could write history the way you believe it should be written, what is the story you would tell?
Oh, I think there's beginning to be some general agreement on that now and it's not as controversial as it was a few years ago. Today, people tend to credit me with having the original idea and made the first circuits. They tend to credit Noyce with having made a major improvement with the use of planar technology, which tremendously expanded the field and contributed to the cost reductions that we're talking about.

Kaynak:
http://www.ti.com/corp/docs/kilbyctr/interview.shtml
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Favori Paket Yönetim Sisteminiz nedir?

Soulblighter

http://www.osnews.com/story.php?news_id=8770 adresinde 'Favori Paket Yönetiminiz nedir?' başlığıyla anket düzenleniyor. Benim şu an için favorim (çünkü listedeki bazı paket yönetim sistemlerini bilmiyorum) Pkgtool. Bence Slackware'a program kurmak, güncellemek ve kaldırmak çok kolay. RPM'e ise hiç ısınamadım. RPM'in paket bağımlılıkları beni öldürüyor. Bir program kurmak veya güncellemek eziyet. APT ise ankete göre topuklamış gidiyor. Şu APT'yi test etmek için bir Debian kuracam bir gün valla :) APT hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım. Herkes övüyor.

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.

Kültür kılığında dolaşan cehalet...

bm

Bugünkü Radikal'den başyazı. Başlık: "Tanrı'nın varlığı bir teoremdir", bitiş cümleleri: "Oysa, bilimsel metodoloji açısından Tanrı bir teoremdir; ileri sürülmüş ama kanıtlanmamış bir iddia. Bunu söyleyince hemen karşı çıkanlar olacaktır: 'Peki yokluğunu kanıtlayabilir misiniz?' Bu bir totolojidir; Tanrı'nın yokluğunu kanıtlamaya gerek yok. Varlığını kanıtlamak ya da kanıtlayamamak aynı kapıya çıkar."

Tanrı'nın varlığı ve yokluğu yerine önce XXX koyun ve okuyun. Bu yazı "ben mantık bilmiyorum, mantık bilmediğimi de bilmiyorum, hatta bilmenin ne olduğunu da bilmediğim için neyi bildiğimi neyi bilmediğimi de çıkartamıyorum üç beş terimini duyduğum konuları anladım sanıyorum" demiyor mu sizce?