Paragent Artık Açık Kaynak

0
zekzekus
Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Bahsi geçen yazılım, istemci/sunucu mimarisi ile tasarlanmış. Ağdaki makineleri izlemek ile görevli bir sunucu yazılımı ve izlenecek bilgisayarlara kurulan bir "agent" programcıkdan ibaret. Sunucu üzerinde çalışan yazılım bir Common Lisp gerçekleştirimi olan SBCL üzerinde UnCommon Web çatısı ile geliştirilmiş. İstemciler üzerine kurulan program ise C++ ile geliştirilmiş.

Sistem, ajan programların bulundukları makina hakkındaki donanım ve yazılım bilgilerini toplayarak sunucuya göndermesi üzerine kurulu. Web tabanlı arayüzden ağınızdaki makinaların donanım bilgilerini görebiliyorsunuz ve belli durumlar için uyarıcı tanımlayabiliyorsunuz. Örnek olarak sabir disk doluluk oranı belli bir seviyeyi aştığında web arayüzünden bilgilendirilmeniz olası. Ayrıca web arayüzünden istediğinizde uzak masaüstü olarak istemcilerinize bağlanmanızda mümkün.

Henüz işlevleri vaad edilen düzeyde mi değil mi test edememiş olsam da incelemeye değer bir demo uygulaması mevcut. Sistemi indirip kurmakla uğraşamam diyenler ise 30 günlük deneme için üye olabilir ve ajan programcığı kendi sistemlerine kurarak yazılımı test edebilirler.

Görüşler

0
FZ
"Common Lisp gerçek hayatta ne işimize yarayacak ki?" sorusuna bir cevap daha ;-)
0
eevrim
Paragent yaziliminin destegini yerel olarak veriyoruz. Bilgi icin bilgi@core.gen.tr adresine eposta atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

FZ

Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.

Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve...

Yapay zeka, Özgürlük isteği ruhtan mı gelir?

Evil_Empire

İngiltere'de yapay zeka ve robotik deneyleri yapan Magna bilim-macera merkezinde bir robotun kaçması bilim adamlarını oldukça şaşırtmış. Robotları arenada dövüştürüp onaran ve tekrar dövüştüren insanlık dışı(!) uygulamadan bunalan "Gaak" isimli robot 15 dakikalik boşluktan yararlanarak otoparka kadar kaçmayı başarmış. Robotun kaçması Prof. Noel Sharkey'i oldukça heyecanlandırmış. Korku, özgürlük gibi şeyler nerden geliyor acaba? Bu olay bana Space Odyssey 2001'in HAL'ini hatırlattı.
Haber icin tıklayın ...

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.

İlk

e2e

Fransa'da faaliyet yürüten AMEN adlı web hosting firması çalışanları, şirketin İngiltere'de faaliyet yürüten başka bir firmaya satılışını protesto etmek için greve çıktılar.

Grevlerini duyurmak ve destek için bir blog oluşturan Amen çalışanları, firmanın satışıyla ilgili olarak bilgilendirilmediklerini, geleceklerinin ne olacağı konusunda kimsenin kendilerine bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Daha fazlası için: AMEN ON STRIKE