Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

4
butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve öğrencilerine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Türkiye’de özgür yazılım topluluğunun dernekleşme öncesinde geçen 7 yılına öncülük etmesinin yanı sıra Linux Kullanıcıları Derneği’nin kurulmasının ardından ilk 8 yılında da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmüştü. Derneğin uzun yıllardır gelenek haline gelen ve onbinlerce kişiye ulaşan Özgür Yazılım ve Linux Günleri (Şenliği), Akademik Bilişim Öncesi Kurslar, Linux Yaz Kampı etkinliklerinin de öncüsü ve destekleyicisi olmuştur.

Hiç bitmeyen yaşam enerjisi artık bizlerin içinde yaşıyor. Her birimize aşıladığı özgür yazılım felsefesini daha da ileriye taşıyacağız.

LKD Yönetim Kurulu

13 Aralık 2017"

Görüşler

1
hcg

Mekani cennet olsun!

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'deki Bilişim Şirketleri

ahmetozdemir

Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, İnternet Haftası kapsamında 13 Nisan’da Ankara’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki bilişim şirketlerinin kendi ürün ve çözümleri yerine tamamen ithal ürün ve çözümler kullandıklarını, bunun da yerli bilişim şirketlerinin gelişmesine ket vurduğunu söyledi. Haberin ayrıntıları burada.

27. MADDE

esse

RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...

Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...

CISCO Türkiye'nin Dönüşümü İçin 275.000.000$ Yatırım Yapacak

FZ

Cisco Türkiye'de bilişim teknolojilerine 275 milyon $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu Orta ve Doğu Avrupa genel planının içinde yer alıyor. Yatırım genel olarak leasing ve finans, eğitim, insan kaynakları alanlarında yapılacak. John Chambers bugün Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri konusunda eğitimi ve bu teknolojileri daha iyi kullanarak global alanda daha rekabetçi bir ülke haline gelmesi konusunda görüsmüşler.

Detaylar Cisco Systems to Invest Up to US $275 Million (TRY 400 million) in Turkey Over Next Five Years ve Paul Mountford Outlines Cisco Plans to Invest in Turkey's Transformation başlıklı haberlerde mevcuttur.

Sofware Quest 2007 Yazılım Yarışması

fatih163

Software Quest Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Kulübü tarafından Türkiye genelindeki lise ve üniversite öğrencilerini bilgisayar bilimlerine teşvik etmek, ülkemizin problemlere hızlı, doğru ve eksiksiz çözümler bulan mühendisler kazanmasına yardımcı olmak amacıyla Türkiye çapında geleneksel olarak düzenlenen bir yazılım yarışmasıdır. Geleneksel Software Quest yarışmaları 1994 yılından bu yana, bilişim dünyasına meraklı öğrencileri, akademik, idari personel ve iş dünyasından davetliler ile bir araya getiriyor. Bu sene de "Sentim Software Quest 2007" adıyla düzenlenen yarışma "Software Quest" adını yazılım dünyasının vazgeçilmez yarışmalarından biri haline getirerek bu geleneği devam ettireceğe benziyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin www.softwarequest.org

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.