Python, Csound ve Scala: Diving - Bölüm 1

0
FZ
Thorin Kerr geçenlerde csound e-posta listesine son bestesini yolladı.

Diving - Part I isimli yaklaşık 13 dakikalık bu eser Scala, Python ve Csound kullanılarak gerçekleştirilmiş:

Diving_I.mp3 (yaklaşık 29 MB)

Diving_I.ogg

Csound kaynak dosyasına buradan erişmek mümkün.
Kerr'in kendisine yöneltilen soruların bir kısmına cevabı:

I used Python to generate almost the entire score. There is a little bit of hand editing here and there. I’m still a bit green with programming. Very briefly: I use python to read Scala tuning scales (Did I mention it’s largely Just Intonation?). Then there’s lots of sequence permutations which index pitch scales, intervals and rhythmic cells. While working: I generate lots of score files, and use a master score with numerous #include statements. That’s pretty much the entire composition. There will (should) be more… It is ‘part I’ after all. I usually use Csound in every piece I write, but this is really the first Csound-only one. I have to admit… it takes some persistence to iron out the wrinkles, but, once you have the tools, and a working method, it gets easier.


İşitsel programlama ile ilgilenen FMcilerin ilgilenebileceğini düşünerek paylaşmak istedim.

Benzer yazılımlarla gerçekleştirilmiş bir parça için TimeWave Canon: Csound, ADA, I Ching ve garip bir müzik başlıklı bloga bakılabilir.

Görüşler

0
mavi
TimeWave Canon intihar öncesi dinlenesi bir parça olmuş
0
darkhunter
Dün gece FZ'ye IRC'den aynı şeyleri söylemiştim bende... Psikolojik çözülmelere neden oluyor bu parçalar...

Hatta "(The) Algoritmanın doğasında buhran vardır" gibi ilginç teorilere yelken açabiliyorsunuz...
0
FZ
Elektronik müzik parçaları çok garip ruh durumlarına yol açabiliyor, doğrudur. Geçenlerde Max/MSP ile epey uğraşmış bir dostumla Richard Boulanger'nin meşhur Trapped in Convert'ünü dinliyorduk ben "baksana yahu buraları korku filmi müziği" gibi dediğimde arkadaşım güldü ve "bu kategoride o kadar çok şey dinledim ki artık bu şekilde duygu oluşturmuyor bende, farklı kısımlarına dikkat ediyorum parçaların" demişti.

Diving - Bölüm 1'de ise bence ilk 3.5 dakika ile son 3 dakika eğlenceli, aradaki uzun bölüm biraz daha donuk gibi.

Çeşitli örnekler için buraya, buraya, buraya, buraya ve buraya bakılabilir.

Not: Aklıma Coltrane'i ilk dinlediğim zaman hissettiklerim geldi: "evet, saksofon çalıyor gibi görünüyor ama herhalde bu yaptığı şeye kimse müzik demiyordur" ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.

OpenOffice.org için Türkçe Dilbilgisi Denetleyici Gelecek Mi?

FZ

Microsoft Word'ün İngilizce için yaptığı (ve benim de zamanında bazı işler için epey faydalandığım) dilbilgisi denetleme işini OpenOffice.org üzerinden Türkçe için yapmak mümkün mü? Bu seneki Google Summer of Code'da böyle bir proje açılmış görünüyor ve işi üstlenen de Ezgi Çiçek:

The aim of this project to add grammar support for Turkish language, and write an Office Suite for Open Office. The suggested language checker, Language Tool is a corpus level rule-based language checker that will find errors for which a rule is defined in its XML configuration files. Rules for more complicated errors will be written in Java.

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler: