OpenVista Çıktı

0
meddah
Sizin de benim gibi ilk aklınıza gelen Windows Vista'nin açık kodlu haliyse yazıyı okumaya devam etmenizi öneririm. :-)
Düşündüğünüz gibi bir işletim sistemi projesi değil. Bu isim benzerliği aslında projenin Mono ile yazılmış olmasından kaynaklanıyor. Medsphere tarafından açık kaynak kodlu bir hastane otomasyonundan başka birşey değil. Medsphere Sağlık Topluluğu altında gelişen uygulama C# ve GTK# kullanılarak hazırlanmış. Linux ve Windows üzerinde çalışıyor. Projenin ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Proje sanırım bir miktar da olsa insanların Mono'nun kurumsal projelerdeki yetersizliğine olan bakışlarını değiştirecektir.
gnu

Görüşler

0
exalted
Düzeltme: Ekran görüntüleri buradan...
0
towsonu2003
Bu program tutarsa bir sonraki haber: Microsoft, openvista'ya telif hakkı davası acti...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU Ekibinin .NETe cevabı: dotGNU

anonim

Bu ara her yer Microsoftun ".NET vizyonu" ile dolup taşıyor. Daha .NETin "way be işte bu" diyebileceğimiz bir ürününü göremedik ama şimdiden rakipleri kollarını sıvadı. SunAlliance yakın zamanda .NETe alternatif olacak yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladıklarını açıklamıştı. Ama onlardan önce geçtiğimiz temmuz ayında dotGNU ekibi faaliyete başlamış. Altyapılarını C# ve/veya Java üzerine kurmayı planladıkları yazıyor ancak görünen o ki Java ağırlıklı bir sistem olacak. Ayrıca Java altyapısı, Python, Eiffel, Smalltalk gibi dilleri de dotGNU içinde kullanma imkanı sunacak. dotGNUnun sitesine www.dotgnu.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

tahaozket

Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.

Özgür Yazılım Ne Kadar Özgür ?

anonim

Unix üzerinde yıllarca çalışmış bir firmanın gözünü para hırsı köreltmiş bir biçimde Linux´a saldırdığı şu günlerde rastladığım bir makale beni bir hayli tedirgin etti. Makale özetle bugün çok yaygın kullanılan Qt, MySql gibi yazılımların ileride bir anda ücretli olabileceğini savunuyor ve bunun ilk belirtilerine ait kanıtları sunuyor. Örneğin MySql´in ticari kullanımlar için ücretli olduğunu duymak beni epey şaşırttı. Bugün bu konuda herhangi bir yaptırım uygulanmıyor (aynı MS Windows´un ilk zamanları gibi) ama yarın ne olacağını kim bilebilir ki ? Makaleyi burada bulabilirsiniz. Ayrıca yine aynı konuda yazılmış bir başka makaleyi de bu adreste okuyabilirsiniz.

Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

sundance

8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.

Kamuoyunu ayağa kaldıralım

gencbeyin

Aşağıdaki adreslere, candundar@superonline.com, anahaber@atv.com.tr, Teknoloji@ntvmsnbc.com, pusulahaber@turk.net, hulki.cevizoglu@populerbilim.com.tr, nke-istanbul@nazimkulturevi.org, posta@evrensel.net, egitimbsk@anap.org.tr, dypgenclikkollari@dyp.org.tr, chpbim@chp.org.tr, akguvercinist@dsp.org.tr, StarHaber@startv.com.tr, gnkur@tsk.mil.tr, iletisim@iletisim.com.tr, şu yazıyı gönderdim.

Sizler de bir şekilde bu ve başka adreslere bunları gönderebilirseniz, belki türk milletine bunun önemli bir konu olduğunu dank ettirebiliriz...
berkem