Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

0
tahaozket
Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.
Sakarya Üniversitesi’nde dünya çapında birçok gelişmiş sistemde olmayan ileri bir anlayış ile geliştirilmiş olan ve ismine SAUPORT adı verilen bir öğretim yönetim sistemi (LMS) yazılımı kullanılmaktadır. Rektörlük sunum salonunda SAÜPORT yazılımının açık kaynak kodlu olarak yayma kararının tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, UZEM Müdürü Prof. Dr. Orhan Torkul ve Advancity Şirketi yetkilileri tarafından yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elmas, “Uzaktan öğretimin açık kodlu olarak Türkiye’de örneği yok, umarım bu Türkiye’deki uzaktan eğitime önemli bir katkı sağlar.” dedi. UZEM Müdürü Prof. Dr. Torkul: “Uzaktan eğitime gerçekten gönül vermiş hocalarımızın ve araştırma görevlilerinin bilgi ve birikimleri ile geliştirilmiş bir sistemi tüm yüksek öğretim hizmetine sunar durumundayız” şeklinde konuştu.

Detaylı bilgi için
gnu

Görüşler

0
tekrei
Açık kaynak olması güzel de, acaba ne zaman nereden indirebilecek meraklıları?
0
yilmaz
şurda (http://akademiklms.advancity.net/deneyin/kaynak-kod/) dediklerine göre şubat 2011.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Flash: Gnash

tongucyumruk

Macromedia Flash Player'ın GNU/Linux sürümü hakkında uzun zamandır çok çeşitli şikayetler vardı. Yavaş olması, ses sistemiyle ilgili sorunları ve olmadık zamanlarda web tarayıcının çökmesine sebep olabilmesi bu problemlerden sadece bazıları. Özgür yazılım kullanıcılarının çığlığını duyan FSF PubSoft'un da katkılarıyla GNash Projesini duyurdu.

Peru`lu bir milletvekilinden tüm dünyaya Serbest Yazılım Dersi

FZ

Peru'lu milletkvekili Dr. Edgar David Villanueva, kendisi ile yapılan bir röportajda 1609 no.lu yasa tasarısından ve bunun etkilerinden bahsediyor. Söz konusu yasa tasarısı Peru'daki tüm hükümet bilgi işlem sistemlerinde (üniversiteler de dahil) açık kodlu ve serbestçe dağıtılabilen yazılım sistemleri kullanılmasını öngörüyor (yani bunu zorunlu kılıyor tabii yapılacak işle ilgili yeterince durmuş oturmuş bir açık kodlu serbest yazılım bulunmadığı durumlar hariç).

Sun´dan SCO´ya Destek: Linux´a Elinizi sürmeden Önce İyi Düşünün

acemi_

Sun Microsystems´in başkanı Scott McNealy İngiliz işadamlarının katıldığı bir toplantıda, açık kaynak kodlu yazılımları kullanmadan önce dikkatli olunması gerektiğini belirtti ve ardından `eger kullanacağınız açık kaynak kodlu yazılımların her bir noktasını incelemiş, fikri mülkiyet konusunda uzman avukatlarınız yoksa açık kaynak kodlu yazılımlara el sürmeyin´ dedi.

SCO´nun 1500 şirkete gönderdiği şantaj mektubunun ardından henüz bir hafta geçmişken Sun´dan böyle bir uyarı gelmesi, Sun`ın da açık kaynak kod ve Linux konusunda ne kadar samimi olduğunu gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili link

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.

Avrupa Parlamentosu Yazılım Patentlerini Reddetti!

FZ

FSF Avrupa karargahından son aldığımız habere göre, Avrupa Parlamentosu konuyla ilgili oylama yaptı ve 680 oydan 648'i patentlere karşı kullanıldığı için yazılım patentleri yasa tasarısı reddedildi.

Kısa bir süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Açık Kaynak Günlerinde de konuşan FSF Avrupa başkanı Georg Greve şu sözleri sarf etti: "Parlamento konuyu anladı ve yüksek teknoloji alanındaki patentleri korurken yazılımı patent sisteminin dışan bıraktı."

Konuyla ilgili olarak cs-discuss e-posta listesi üzerinden bizi haberdar eden Bilgi Üniversitesi asistanlarından ve TOSSAD Türkiye temsil ekibinden Bülent Özel'e teşekkürlerimiz sunarız.