NEC dünyanın en hızlı bilgisayarını yaptı!

0
FZ
Meşhur Japon bilgisayar firması NEC, Earth Simulator adlı yazılımı 36.500 Gigaflop (flop : floating operations per second) hızında çalıştıran dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirdi.

Bu yarıştaki en önemli oyuncu IBM'in şimdiye dek geliştirdiği en hızlı makina (ASCI projesi bağlamında) 12.000 Gigaflop hızda çalışabiliyor.
NEC tarafından inşa edilen bilgisayar bir futbol sahası kadar yer kaplıyor ve kendisinden önce gelen 10 tane süperbilgisayarın toplamından daha güçlü.

Yokohama Yer Bilimleri Enstitüsü tarafından kullanılan bilgisayar 5104 işlemcisini kullanarak hava durumu ile ilgili global simülasyonları çalıştırıyor ve meteorologların tahminde bulunmasına yardımcı oluyor.

Söz konusu makina bilgi işlem donanımında önemli bir sıçrama noktası gibi görünüyor. Darısı Türk bilgi işlem camiasının başına ;-)

İlgili Yazılar

While My Guitar Gently Beeps

FZ

Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

NVIDIA

HoLY

NVIDIA linux icin ekran kartı driverlarının 1.0-2880 versiyonunu release etmiş.Yeni versiyonda GeForce4 and Quadro4 kartlar desteklenmiş,ve tabiki bazı bug fixler giderilmiş.Nvidia ekran kartınız var ve 3D oyunlarda sorunlar yaşıyo yada mesela xine de fullscreen supportu calışdıramıyorsanız hemen bu driverları yüklüyorsunuz.

Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

zentoo

Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Toplama PowerPC

anonim

BPLAN isimli Alman firması, kısıtlı miktarlarda ve kayıtlı yazılım geliştiricilere, Pegasos PowerPC anakartlarını, G4 CPU card ve MORPH OS' u sunmaya başladı, ilgilenenler ,üye olmak isteyenler ve detaylı bilgi almak için www.bplan-gmbh.de/register_e.html