While My Guitar Gently Beeps

0
FZ
Intel®/Fender Telecaster® gitarı ile kulaklığınızı gitarınıza takıp favori parçalarınızı dinleyebilir, demo kayıtlarınızı anında arkadaşlarınıza yollayabilir, Internet'e bağlanıp istediğiniz parçaların notalarını indirebilir, arkadaşlarınızla anında mesajlaşabilir ve webcam ile hayranlarınıza seslenebilirsiniz.

Ve tabii blues, rock filan da çalmanız mümkün bunların yanısıra ;-) Daha detaylı bilgiye INTEL basın duyurusundan erişebilirsiniz. (Haber için Ercümend'e teşekkürler.)

İlgili Yazılar

Bamya boyutunda 1 GB`lık flash disk

larweda

Netac adında bir çin firması, 4,5x1,7x0.9 cm boyutunda USB arayüzlü flash diskler üretiyor. Bu ufacık şirin aletler, ki firma bunlara Onlydisk diyor, 8 MB - 1 GB arası kapasitede olabiliyor ve USB driver`ı yüklendikten sonra Windows ve MacOS ortamları için plug and play hale gelebiliyorlar. Linux için herhangi bir bilgiye rastlamadım ama eminim çok yakında linux desteği de çıkacaktır. Veri transfer hızının pek süper olmaması (750 KB/S okuma, 450 KB/S yazma) belki dayanılabilir bi kısıtlama, ama fiyatlar gözönüne alınırsa pek de o kadar ulaşılabilir olmuyor. 32 MB`lığı 120$, 64 MB`lığı 217$, 128 MB`lığı 361$, 256 MB`lığı 438$, 256 MB`lığı 810$ 1 GB`lığı da 1415$ fiyatında. Kimbilir, belki bigün fiyatları düşer de biz de hayallerini kurmaya başlarız.

Menuetos: Assembler programcısının rüyası

sundance

Eski güzel Amiga zamanlarında Seka ve türevleri vardı. Birsürü coder 68000 işlemcinin inceliklerini tapınırcasına bu programlarla keşfetmeye çalışırdık. O zamanlar MasterSeka gibi bir IDE mucize gibi geliyordu bize.

Zaman geçti, birileri Menuetos adında bir işletim sistemi yaptılar. Ne için ? Assembler programlamak için bir IDE olarak :) Hem de ne IDE... Herşeyden önce Menuetos bir real time OS yani ihtiyaca cevap vermek için minimum işlem yapıp, minimum tepki süresine sahip, deyim yerindeyse zero-fat bir işletim sistemi. Hem de bir tek 1.44 diske sığıyor. Fazla söze ne hacet...

İlk Pocket PC Süperbilgisayarı (!)

FZ

Spb Software House dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve 12 Pocket PC bilgisayarı birbirine bağlayarak bir PDA "kümesi" (cluster) kurdu. Söz konusu PDA bilgi işlem kümesinin performansı bir masaüstü P-II bilgisayar ile kıyaslandı.

Söz konusu deney dağıtık bilgi işlemle uğraşan uzmanların da dikkatini çekti ve pek çok yoruma yol açtı.

Not: Bu fantastik deneyden beni haberdar eden değerli FM editörü ve PDA, Bluetooth, vs. sevdalısı butch´a teşekkürler.

Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

FZ

Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

Compaq kabuk değiştiriyor, Intel palazlanıyor

larweda

Efsanevi Alpha mikroişlemci mimarisinin üreticisi Compaq "Big Q", 2004 yılı itibariyle tüm Tru64 Unix, OpenVMS ve NonStop işletim sistemli sunucu ürünlerini Intel Itanium tabanlı olarak sunacağını, 2004 yılına kadar da elindeki Alpha mimari teknolojisini ve işgücünü Intel`e devredeceğini açıkladı. Bu sayede Compaq artık mikroişlemci tasarlamaktan vazgeçip tamamen sunucu ve servis pazarına yönelirken Intel de rakipleri AMD ve Transmeta`ya karşı 64-bitlik Itanium mimarisinin gelişimini hızlandırarak büyük bir avantaj sağlamış oluyor. Öte yandan da yıllardır süregelen Intel - Microsoft evliliğine de yeni bir kuma geliyor. Hem de genç taze bir gelin yerine tecrübeli ve oturaklı bir ortak bu.

Konu hakkında The Inquirer`ın haberi, Compaq ve Intel`in duyuruları.