Hardisk kapasitesi nasıl 10 kat genişletilir?

0
zentoo
Hitachi 2007 de 1TB disk üretmeyi planladığını açıklamıştı. Şimdi de bunu nasıl yapacağını bir flash animasyonla anlatmış. :-]

Görüşler

0
simor
IBM de halihazırda probe disk denilen türde 1tb lık disk/çip üretmiş. 1inch kare.
http://www.zurich.ibm.com/st/storage/millipede.html

milipede nin teknolojisi ise yanılmıyorsam yine IBM in olan atomik mikroskoplarda kullanılan piezo tahrikli prob teknlojisinden alınmış. Bilgileri oyarak kaydediyor ve 4096 adet kafası var.

Hadi artık kurtulalım gerçekten şu hantal disklerden ama ya. Çoktan pazara çıkmış olmalıydı bence bu tür ürünler.
0
zentoo
Ahhh evet artık "dönen" mekaniklerden kurtulmalıyız. Ancak ticaret anlayışı değişmedikçe bu çok yavaş oluyor. Hitachi nin "dikey duruş" teknolojisinde neden 20, 50 değilde sadece 10 katı hedeflenmiş?

En son model chipsetlerde SATA2 yani 300MB/s bantgenişliği varken en hızlı disk tek kanalda 100 MB/s yani SATA1(150MB/s) bile değil. Protokol gereği bantgenişliğin belli bir kısmı "antlaşmalara" ayrıldğından tek kanalda 150 yi görmek imkansız ancak günümüzde işlemciden hafızaya aktarım çift kanal kontrolcu ile 10 GB/s yi geçmiş durumda. Dolayısıyla diskler oldukça yavaş kaldılar. Üzerine düşülmesi gereken konu hız olmalı ki Hitachi disk üzerindeki yoğunluğu arttıdığında bu bir nebze sağlanmış olacak.

Millipede halen geliştirilmekte. Daha çok yolu var. İlk örnekleri 1024 kafalısı 3mm kareye yaklaşık 500 MB olacakmış. Daha sonra 7mm kareye 4096 kafalı sığdırma imkanı olabilecekmiş. Hadi hayırlısı :-]
Millipede [domino.research.ibm.com]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

HP Hatalı Dizüstü Bilgisayar Pillerini Toplatıyor

vst

HP 2004 yılında üretilen bir grup dizüstü bilgisayar pilinde görülen hata nedeniyle geri toplama kampanyası başlattı. HP'nin web sitesinde yer alan formu doldurarak sizde de bu hatanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.