muhasebeci 0.4a Hazır

0
muhasebeci
Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır:
- Birden fazla kasa takibi yapan işletmeler
(Şubesi olan işyerleri ve TL & Döviz Kasası tutanlar gibi)
için, çoklu kasa'yı destekleyen bölüm hazırlanmış ve şimdilik Nakit Tahsilat & Ödeme işlemlerinin yapılabilmesi sağlanmıştır.
- Ayar dosyası artık kullanıcının /home dizininde tutulmaktadır
(/etc'ye islem yapamayan kısıtlı yetkiye sahip kullanıcılar düşünülmüştür)
- Kaynak kodunun bulundugu tar.gz pakedine ek olarak i386.rpm, src.rpm ve .deb paketleri hazırlanmıştır. (Kolay kurulum için)
- Çeşitli düzeltmeler yapılmıştır.

Geçen yıl 1 kişiyle başlayıp, şu anda 3 kişiyle yolumuza ekip olarak devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarda herhangi bir karşılık beklememekteyiz. Temel amaçlarımızdan bazıları ise Tekel'ci zihniyeti kırıp, her yıl önemli miktarda yurt dışına çıkan yüksek miktardaki dövizin(Lisans ücretleri) imkanlarımız dahilinde önünü kesip ülke ekonomisine reel bir katkı sağlamak ve bunun yanında da Linux'un masaüstünde hızlı bir şekilde yaygınlaşmasını tetiklemektir. İnanıyoruz ki er yada geç beklediğimiz başarıyı yakalayıp bunun sevincini hep birlikte paylaşacağız.

Muhasebeci Ekibi adına Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net
gnu

İlgili Yazılar

Açık Kod Haberalma Teşkilatı

realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

Açık Kaynak Kodu Sigortası

gunebakan

2003 yılında Cisco'nun alt kuruluşu olan Linksys firmasına WRT54G kablosuz erişim noktası firmware yazılımda GPL lisanslı kod kullanıp daha sonra yazdıkları kodu tekrar açık halde sunmadıkları için Free Software Foundation avukatları tarafından soruşturma açılmıştı.

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

seul.org

seaquest

Uzaktan eğitim gitgide hayatımızdaki yerini almakta. Uzaktan eğitimde serbest yazılım temelli bilişim teknolojileri kullanıldığı kadar(örnek: dil.metu.edu.tr) yakın eğitimde de bilişim teknolojileri ve serbest yazılım kullanımı gitgide artmakta.(örnek eğitimde linux çalışmaları). Haberdar etmek istediğim çalışma ise: seul.org. Amacı eğitimde kullanılabilecek yazılımların Linux ortamında GPL olarak üretimini, Linux okul masaüstü olarak kullanımının artırılmasını ve karşılaştırma(advocacy) dökümanları hazırlanmasını organize etmek. Aylık haber bültenleri ile dünyadaki uygulamalar hakkında da bilgi veriyorlar. Sektörden olanların takip etmesinde yarar var.

Özgür yazılım nereye?

anonim

Özgür Yazılım hareketi "döndü" mü? Yoksa aslında hiçbir zaman adam olma potansiyeli taşımadı mı? Özgür yazılım bir başkaldırı mıdır? Yoksa zamanla egemen olana ayak uyduracak geçici bir çıkış mı? Özgür Yazılım hakkında gün geçtikçe daha kuşku dolu yaklaşımların gelişmesi çok anlaşılır.

Her geçen gün büyük yazılım örgütleri ve vakıflarında katılımcı isimlerin baş sıralarında IBM, HP, ve Intel'in yerleşmesine alışıldı bile. Zaman zaman Microsoft'la bile birlikte "iş yapar" oldu bu camia.

Alper İltekin'in makalesi için: http://www.soldergisi.com