Açık Kod Haberalma Teşkilatı

0
realist

Alıştığımız kavramlar farklı düşünebilen insanların elinde bambaşka anlamlar kazanıyor. Henüz pek bir işe yarayanını görmediğim IRC botlarını dahi akla gelmeyecek ilginç yeteneklerle donatabiliyorlar.

CIA açık kaynak topluluklarının çalışmalarını kolayca gözlemleyebilmeniz için hazırlanmış. Subversion sunucularını takip ederek, katılımları bir kaç saniye içinde hem Freenode üzerindeki #commits kanalında --veya grubun uygun göreceği herhangi bir kanalda-- hem de web sitesinde yayımlıyor. Bu sayede geliştiriciler gönderilen kodları anında görüp aynı ortamda üzerinde tartışabiliyorlar. Hangi ekibin ne hızda ürettiğini gözlemlemek ve varlığını bilmediğimiz büyük projelerden haberdar olmaksa ek faydası.
gnu

Görüşler

0
Tarık
facebook lu, secondlife lı, web cam li ve dahi "emeğe saygı, repimi unutmayın ha!" lı şu günlerde birilerinin irc botuyla proje takip etme gayretinden daha güzel başka birşey olabilir mi? Olmaz!, olamayacak. :P
0
FZ
"emeğe saygı, repimi unutmayın ha!"

... diyenleri bana yollayın, ben düzeltip geri yollarım ;)
0
anonim
IRC undernet linux kanallarini cok yillar once takip ettigimi hatirliyorum. Kitabiyla satin aldigim redhat 5.0 in xwindow unu calistirmayi oradan aldigim destekle basarmistim. ICQ falan varmiydi hatirlamiyorum. Eline sazi alan baslardi yazmaya. Cok ogretici olurdu .Internetteki kaynaklarin az oldugu o gunlerde kutsal bilgi kaynagiyidi. Saat farki dolayisa cok sey kacmisti. Birileri toplasa bunlari dedigim cok olmustur. Hey gidi gunler, kartlastik...
0
FZ
Eline sağlık "realist", bu haber için :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

anonim

Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Apache 2.0a7

butch

Apache; işlevseliği, verimliliği, güvenliği ve hızıyla dünyanın en tutulan HTTP sunucusudur. 1995 yılının başlarında, NCSA tarafından üretilen httpd 1.3 'ün kodu ve düşünceleri temel alınarak geliştirilmiştir. http://www.apache.org/dist/

Özgür Yazılım Para ve Müşteri ile Buluşuyor

FZ

Özgür (Bedava?) Terminaller

The Linux Terminal Server Project isimli proje pek çok kişinin yıllar önce çözülmüş olduğunu düşündüğü bir problemi - kullanıcıların merkezi bir bilgisayar sistemine bağlanması - problemini çözüyor. Hey! PC'ler Mainframe'leri öldürmemiş miydi?

Bugün bile, pek çok kurumun asıl yükünü uzakta bir yerde bulunan bilgi işleme merkezleri çekiyor. Bilgi girişi için tuşlara teker teker basmak henüz otomatikleştirilemedi, insan emeğine yoğun bir şekilde ihtiyaç duyuyor ve bir çift gözle ele sahip olan canlılar PC-oid makinalara alıştıkları için de epey pahalıya patlıyor. Kullanıcıların masalarının üzerinde duran bu canavarların maliyetinin aşağı çekilmesi bir şirketin finansal durumunda hatırı sayılır bir iyileşmeye yol açabilir.

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net