Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde

0
anonim
Avrupa yasa koyucuları yazılım patentlerini yasallaştırma yönünde. Bizim ülkemizinde yakında tamamen AB mevzuatlarına geçeceği düşünüldüğünden . Bu Linux ve diğer ücretsiz yazılımlar için büyük bir tehdit oluşturuyor. Yazılım Patentlerinde bağımsız bir Avrupa için simdi dilekçe gönderin.
Be the source with you
gnu

Görüşler

0
anonim
BASVURANLARIN SAYISINDA BIR ABARTMA VAR GALIBA
130 k KADAR IMZA ATILDIGI BELIRTILIYOR AMA URL SATIRINDA SORGULAMA SAYISINI KENDIMINKINDEN KUCUK YAZDIGIMDA TEK KENDI BASVURUMU GORUYORUM.
BASKALARI DA INCELEYEBILIR MI?
0
Nightwalker
Bu sitenin kullandığı scriptle ilgili bir sorun olmalı sitedeki iletişim adresine bir mail at.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açın P2P`nin önünü MLDonkey2.0 geliyor!

sundance

Hardcore P2P dosya paylaşımı meraklılarının gözde networkü Edonkey`in en arsız istemcisi, ethernet kartınızı kızıştıran, ağları çökerten, ML Donkey`in 2.0 sürümü 16 Ekim itibariyle stable olarak hizmetinizde.

Şimdiye kadar edonkey ağından 50Gb`a yakın veri indirmiş birisi olarak diyebilirim ki, daha merakla beklediğim az program vardı. Bu arada yeni clientın, Overnet, Soulseek, Limewire ve Direct Connect networklerinin hepsine birden bağlanabildiğini, bunları çaprazlama paylaştırabildiğini ve yalnızca Unix ve Mac`de bulunduğunu söyledim mi :p

Bu işte bir hata var! :)

sundance

Dyndns.org 18 Ocak günü, Perl Foundation`a $20,000`lık bağışta bulundu.

\r\r\r\r\r\r \r\r\r\r\r\r Tamamen gönüllülerle ve bağışlarla yürüyen bir organizasyonun, yine kendisi ile aynı statüde bulunan bir başka gönüllü organizasyonuna böyle bir bağışta bulunabilmesi, serbest piyasa koşullarında utançla ve esefle karşılanacak :) bir gelişme olarak algılandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çok uluslu şirket yetkilisi `İnsanlar tüketmek ve sahip olmak yerine, üretmek ve paylaşmayı seçerlerse bütün bu sistem nasıl yürüyecek, bunu engelleyecek yasalar olmalı!` diye beyanat verdi ;)

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.

JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

fevzinet

Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register

muhasebeci 0.4a Hazır

muhasebeci

Yaklaşık 1 yıldır gelişimi devam eden muhasebecinin 0.4a sürümü Linux kullanıcılarına sunulmuştur. Yeni sürümdeki değişiklikler şunlardan oluşmaktadır: