Mor Kitap videoları

0
misafir
Scheme dilini kullanarak programlamayı öğreten efsanevi Mor Kitap'ın yazarları, 1986 yılında HP çalışanlarına kurs vermişler. Bu kursun videolarını indirmek mümkün. Lisp ve türevleriyle ilgilenen herkese tavsiye olunur.

Görüşler

0
Tarık
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük. Hatta yine sitede "çok büyük videolar nasıl indiririz ki?" gibi mevzular geçmişti. Hatırlatılması iyi oldu. Aslında dvdlere cekilip üç otuz paraya insanlara ulaştırılabilir.
0
bm
Bu videoların bağlantı adresini altı ay önce sanırım yine buralarda bir yerlerde görmüştük.

Iki sene dokuz ay! Daha evvel o linki veren de olmustur belki, simdi bunu bulabildim ancak. O zamandan bu zamana bir cok sey degisti, bayagi tercume yapildi, bir de lisp calisma gurubu var. Buyurun wikisine link vereyim, orada detaylar var.

0
Tarık
O kadar uzun zaman geçmiş demek. Bana niye altı ay gibi geldi. Uzun süredir takip etmiyordum. Gelişmeler hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

Bu arada çalışma grubunuzun hakkımızda sayfasındaki amacınızı anlatan cümle çok güzel kurgulanmış tebrik ederim.

"Dünyada gittikçe yükselen Lisp (ve alternatif programlama dilleri) popülaritesine ve Lisp rönesansına paralel olarak, farklı düşünmeyi motive etmek, kendimizi geliştirmek, birlikte öğrenmek, yayın ve ürün üretmek temel amacımız."

Ama son satırdaki "yayın ve ürün üretmek" yerine konuyla uyumu tartışılmayacağından "yayın üretmek ve ürün geliştirmek" daha iyi olmaz mı? He koskocaman bir konuda söylenebilecek herşey bittide bu cümlenin kurgusunu değiştirmek çokmu gerekli? Tabii ki hayır :) Saygılar.
0
bm
Tarik bey orasi bir viki, kim yazdi bile bilmiyorum onu (ama ben degilim). Dediginiz gayet iyi, vikiler de eli degen duzeltsin diye var. Cekinmeyin lutfen! Yogun katilim olursa o viki de (belki daha duzgun bir platformda) hareketlenir iyi olur.

Dediginiz gibi, buyuk olcude FZ'nin bitmez tukenmez enerjisi sayesinde o zamana gore bayagi yol alindi, bir suru insan en azindan 'neymis bunlar' diye de olsa birseyleri kurcaliyor. O zaman ingilizcesine link verdigim bir dokumanin tercumesi de var artik bu arada: Link vereyim.

0
FZ
Belirtildiği gibi katkıda bulunmak istiyorsanız viki emrinize amade, güzelce değiştirebilir, geliştirebilirsiniz.

Buna ek olarak Common Lisp, Scheme, Emacs Lisp, Emacs ve bunların etrafındaki konulara dair yaklaşık 1.5 yıldır yoğun şekilde cs-lisp e-posta listesinde Türkçe olarak muhabbet ediliyor. Gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından Türkçe konuşan profesyonel yazılım geliştiriciler, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilerin bulunduğu e-posta listesinde hep birlikte bir şeyler öğrenmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz.
0
ozirus
Buna benzer Python kursları da olsa keşke.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

anonim

Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir

Otostopçunun Galaksi Rehberi : Yeniden Raflarda

butch

"Galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu. Ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, sırf değişiklik olsun diye bundan böyle nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü, o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti. Ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca Nihai Soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi..."

Douglas Adams'ın efsane dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi yeniden raflarda. (Kabalcı Yayınevi)

Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

Alcofribas

Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.

e-Bergi Ekim 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

Ekim ayında da, doyurucu içeriği ve ilgi gören programlama sorusu ile e-bergi sizlerle.

Zemberek Nasıl Çalışır? 1. Bölüm: Sözlük ve Kök Ağacı

FZ

Zemberek bir kelimenin Türkçe olup olmadığına nasıl karar veriyor? Bu basit sorunun cevabı "verilen bir kelimeyi Türkçe kök ve eklerine ayırabilirseniz Türkçedir, ayıramıyorsanız değildir". Kısacası bir kelimenin Türkçe olup olmamasını anlamak için morfolojik analiz yapabilmelisiniz. Türkçe yazım denetimi yapabilmek için önceleri en sık kullanılan kelimelerin bir dosyaya konulup gelen kelimelerin o dosyadan kontrol edilmesi gibi ilk bakışta mantıklı görünen ama biraz inceleyince pratik olmadığı anlaşılan yöntemler de düşünülmüştü. Bu tür yöntemlerin yetersiz olan %98-99 doğrulukla çalışması için bile milyonlarca kelimeyi içermesi gerekir.

Makalenin devamı: http://zembereknlp.blogspot.com/2007/02/zemberek-nasl-alr-1szlk-ve-kk-aac.html