Sizin Amstrad Dergisi (Retro Bilgisayar/PDF)

0
Alcofribas
Sizin Amstrad Dergisi 1988(Ekim) ve 1989(Nisan) yılları arasında toplam 7 sayı olarak Memoreks Dış Ticaret ve Bilgisayar Hizmetleri tarafından yayınlanmıştır. İçerik olarak Amstrad bilgisayarlarına ait oyun-program açıklamaları, Basic, Assembler, Müzik, GEM tanıtımları ve dersleri yeralmaktadır. Hamdi Mermut derginin sahibi ve yayın yönetmenidir.
Yazarlarından bazıları: Şenol Eker, Raffi Kavafyan, Misak Vartikoğlu, Ali Mutlu, Hasan Kara'dır. Bu derginin PDF haline getirilmiş ilk 3 sayısı için aşağıdaki blogu ziyaret edebilirsiniz. Derginin diğer sayıları ve başka retro bilgisayar dergileri de ileride eklenecektir. Sizin Amstrad

Görüşler

0
mko
Üçüncü sayının 60.sayfasındaki Amstrad Portatif PC reklamı çok ilginç. "Büronuzu yanınızda taşıyın" (beliniz dayanırsa).

Moruk ağzı olacak ama, nereden nereye.
0
Tarık
Yamulmuyorsam bende Elo Elektronik dergisinin 81,82,83,84,85 ve 86 yıllarına ait tüm sayıları mevcut. Yırtmadan incitmeden nasıl tarayabileceğimi söyleyebilecek birileri olursa pdf dosyasına dönüştürebilirim. Elo Elektronik temel olarak elektronik, elektrik, amiga, amstrad, zx-spektrum ve c64 gibi konularda incelemeler içeren (alman dergilerinden çeviri) güzel bir dergiydi.
0
anonim
İşinizi görebilecek bir tarayıcı ile photoshop programı işinizi görecektir.

Fakat sizin istediğiniz cevap bu değil biliyorum :)

Ben de koleksiyonumdaki eskiden var olan ama artık adı bile bilinmeyen (GROO)çizgi romanlarımı tarayıp PDF yapmayı düşünüyorum bir ara.

Ne yazık ki sayfaları sağlı sollu toparlayıp azıcık incitmeden bu işi yapmanın bir yolunu bulamadım.

Fakat eğer bu işe gönüllü olacak birkaç kişi çıkarsa çok daha güzel şeyler de çıkabilir.

Misal siz elinizdeki dergileri 300 DPI da tarayıp diğer arkadaşlara yollarsınız.
Onlar da OCR ile yazıları editler, düzenler.
Sonra başka bir arkadaş ta bunları bir tasarım programnda birleştirerek çok daha kaliteli bir hale getirir.

Bir nevi yenilenmiş dergi olur.
Ayrıca yeni konular da ilave edilip eski bir dergiden çok yaşayan bir dergi olur.
(Evet, vardı benm aklımda böyle bişii )
0
Alcofribas
Elo elektronik dergileri benim tarama listemde var ama ne zamana yaparım bilemiyorum. 3 hafta sonra da olabilir 3 yıl sonra da. Lakin bir de şöyle bir durum var ki; Eloların içindeki bilgisayar yazıları sayı 18' den başlayıp sayı 37' de bitiyordu ve ben sadece o yazıları taramayı düşünüyorum. Yani yaklaşık 20 sayı içinden sadece o sayfaları. Tabii PC yazılarını saymıyorum çünkü onlar pek de ilgimi çekmiyor. Bir not olarak söyleyeyim, hiç Amiga yazısı yok. Şu an için donanım/yazılım karışık olarak hatırladıklarım şu cihazlar:C64, Vic20, ZX81, Spectrum 48K, Atari 800XL, TI/99, Oric Atmos, SVI, Apple II, Amstrad CPC

İncitmeden tarama meselesinin çözümü; uygun bir dijital fotoğraf makinası, bu makina ile pc arasında remote control kablosu-yazılımı ve bir de makinayı yukarı sabitleyecek uygun bir düzenek şeklindedir. Yoksa scanner ile taradınız mı hassas ciltliler hemen dağılıyor ve deforme oluyor.
0
Tarık
Evet Mikrobilgisayarlar sekmesinde bulunurdu bunlar. Amiga varmı yokmu tam emin değilim zira karton kutuların içerisinde duruyor dergiler. retro olayı bitip pc ye geçiştede tarihi sayılabilecek örneğin "virüs ateşi I-II" gibi makaleler var. Bunlar aslında gayet güzel makaleler.

Belirttiğiniz gibi fotoğraf makinesi ve sabitleyici monopot benimde aklıma geldi. Keşke kitabın ya da derginin arasına konduğunda tarama işlemi yapabilecek ince bir tarayıcı mevcut olsa diye hep içimden geçirmişimdir :)
0
Alcofribas
ELO Elektronik dergilerini 13 ve 45. sayılar arası olarak, tarama işlemi için ayırdım. Mikrobilgisayarlar konusu 13. sayıdan başlıyor ve 45'e kadar iyi kötü devam ediyor. 44 ve 45. sayılarda "Virüs Ateşi" konusu var. 45'den sonra ise iyice PC olayına döndüğü için bunları en azından şimdilik taramayı düşünmüyorum. Söz konusu sayıları, konu ayrımı yapmaksızın tam olarak tarayacağım. Belki siz de tarama yapmayı düşünüyorsanız bu sayılar yerine diğerlerine girişmeyi tercih edebilirsiniz.

Benim bunları kullanıma sunmam ne zaman olur bilemiyorum. Şu an için harddiskimde 7822 sayfa var ve bunun 10.000 i bulacağını düşünüyorum. Bu sayfaların crop ve split işlemleri epey vakit alıyor. Sanırım tümü birkaç seneyi bulacaktır. :)
0
wime77
Amstrad ,Commodere , Amiga, Atari gibi cihazlarla oynamış olanlar şuan bu dergileri bir açıp baktıklarında neydi o eski günler diyebilirler.
Yukarıdaki cihazlara sahip olamadım ama arkadaşlarımın vardı.

Güzel günlerdi.

O günlerde şimdiki imkanlara sahip olsaydım neler yapardım merak ediyorum..
0
anonim
Bir dergide Zeki Alasya bir program örneği veriyor.Yazdıklarınızı tersten yazan bir program.
Yani insan gözlerine inanamıyor.Şimdiki sosyal ortama bakın bir de o zamankine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kısıt Koşul Programlama

FZ

Roman Barták'ın "On-line Guide to Constraint Programming" (Kısıt Koşul Programlamaya Giriş) kılavuzu farklı bir yazılım geliştirme paradigması için öenmli bir kılavuz niteliğinde.

Kısıt koşul programlama, kabaca istenen çözümün sağlaması gereken şartların (kısıt koşulların) sunulduğu ve çözümün adım adım tarif edilmediği programlama şekli olarak tanımlanabilir.

Kısıt koşul programlama gitgide popülaritesini artırmaya başladı, Mozart Programming System gibi somut uygulamalar pek çok problemin çözümünde kullanılıyor. NP-zor problemler, yapay zekâ, mantık, elektronik, bilgisayar grafikleri gibi konularda çalışan yazılımcıların kısıt koşul programlama konusunda bilgi sahibi olmalarında fayda var.

Kaynak: Computer Science Daily News

Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

FZ

Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Computer Programming Using GNU Smalltalk

FZ

Smalltalk, ilk nesne yönelimli dillerden biri olarak pek çok başka platforma da esin kaynağı olmuştur. Bu önemli programlama dili için Canol Gökel tarafından yayınlanan "Computer Programming Using GNU Smalltalk" başlıklı bedelsiz kitabı buradan indirip okuyabilirsiniz.

Java eKitap

anonim

J2EE 1.4 kurumsal Java teknolojilerine işlediğimiz kitabımızın eKitap versiyonu herkesin kullanımına açılmıştır. KJ eKitap JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazıldı. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

eKitap'ı üretmek için LATeX ile yazılan kitabın PDF sürümünden Ghostscript ve biraz Perl ile gördüğünüz sayfalar üretilmiştir.

Yeni Başlayanlar için Özgün Debian GNU/Linux Rehberi

FZ

Yeni başlayan ya da bilgilerini gözden geçirip tazelemek isteyenler için hazırlanmış, Türkçe Gayriresmî Debian Başlangıç Rehberi.

Emeği geçenlerin eline sağlık diyoruz.