Her Yönüyle PARDUS Kitabı Çıktı!

0
anonim
Pardus, Tübitak’ın desteği ile hayat bulan tamamen Türkçe bir GNU/Linux dağıtımıdır. Kullananların internet ortamında her türlü desteği bulduğu, kullanıcı dostu, ilk çıktığından bu yana bilgisayar kullanıcıları arasında hızla kullanılıp yaygınlaşan, ücretsiz bir işletim sistemidir. Bu kitapla, hiç GNU/Linux kullanmamış okuyucuları başlangıç seviyesinden alıp üst seviyelere getirmek amaç edinilmiştir
Yeni ve Pardus’un kendine özgü masaüstünü tanıtıp işletim sistemine olan aşinalığı artırmak, kullanımına yönelik ipuçlarıyla Pardus’u kullanmayı zevk haline getirmek, temel donanım ve yazılım konularında açık kapı bırakmamak amaç edinilmiştir. Halihazırda Linux kullanmakta olanların da faydalanacağı bu kitapta;

* Pardus’a Giriş
* Pardus Kurulumu
* Pardus Masaüstü, Dosya Sistemi,
* Ayarları
* Ağ Ayarları, İnternet’e Bağlantı
* Depolama Aygıtları Yönetimi
* Sistem Araçları ve Ayarları, Tasma
* KDE Masaüstü ve Uygulamaları
* Linux Konsolu
* Windows ve Pardus Program Eşleştirmesi
* OpenOffice: Write, Base, Writer,
* Calculator, Math, Draw, Impress
* Pisi Paket Sistemi
* USB Modem Kurulumu

gibi konular GNU/Linux dünyasına ilk adımlarını atacaklar için oldukça anlaşılır bir tarzda Talat Uyarer tarafından kaleme alınmıştır. Kitapla beraber ücretsiz Pardus Kurulum CD’si verilmektedir.
Kitap için ilgili adres

Görüşler

0
skorsky
boyle ciddi bir sistemi TR kullanicilarina kazandirdiklari icin TUBITAK'i ve Pardus ekibini gonulden kutlarim, bravo.
0
Temujin
Tübitak'ı ve Pardusa katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Umarım kısa bir süre içerisinde Türkiye'de pardusu kullananların sayısı oldukça artar ve programcılık da bununla beraber gelişir. Bu kitabın da çok faydalı olacağı kanısındayım.
0
d_d_raptor
Pardus geliştiricileri Görkem ÇETİN'nin de PARDUS adlı kitabı çıktı.İzmir kitap fuarından aldım.Merak edenlere http://www.seckin.com.tr/urun.aspx?productID=10334
0
onurkuru
Pusula yayıncılığı Linux organizasyonlarından da öncülük etmiş bir kuruluş tebrik ediyorum
0
ObSeSSiOn
Tubitaka Katkılarından Dolayı Tşkr etmek gerekli.
0
_S_O_
Acaba Pardus Server ile ilgili kitap bulmam mümkün mü bir bilginiz varsa cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.
Herkese çalışmalarında başarılar...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İş İstasyonu Olarak Debian ve Windowmaker

GaripFakir

Linux'un masaüstünde kullanımı ile ilgili genelde Gnome ve KDE masaüstü yöneticileri ön plana çıkmaktadır. Masa üstünde Linux dağıtımı olarak Mandrake ve Suse en çok adı geçen dağıtımlar arasında. Debian Linux dağıtımı ve Windowmaker pencere yönetici kullanılarak neler yapılabileceğini gösteren bir siteye rastladım.
Site, Gürkan Şengün tarafindan hazırlanmış ve Fatih Yılmaz tarafından Türkçe'ye çevrilmiş güzel bir kılavuz niteliğinde.
www.linuks.mine.nu/workstation/index.tr.html

CSound Journal Bahar 2006 Sayısı Çıktı

FZ

Bilgisayarlı ses sentezleme ve besteleme sistemi Csound kullanılarak yapılan ses programlama çalışmalarına ve makalelerine yer veren Csound Journal'ın Bahar 2006 sayısı çıktı.

Otostopçunun Galaksi Rehberi : Yeniden Raflarda

butch

"Galaksinin haritası bile çıkarılmamış ücra bir köşesinde, gözlerden uzak bir güneşin yörüngesinde, tamamıyla önemsiz küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymundan gelen halkı genellikle mutsuzdu. Ağaçlardan inmekle büyük hata yaptıklarını düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve okyanuslardan asla ayrılmamış olmaları gerektiğini söylüyordu. Sonra adamın birinin, sırf değişiklik olsun diye bundan böyle nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir perşembe günü, o önemsiz gezegen bir kestirme yol uğruna yok olup gidecekti. Ama bilinmeyen gerçek şuydu ki gezegenin yaratılış amacı yalnızca Nihai Soruya cevap bulmak için yapılan bir deneydi..."

Douglas Adams'ın efsane dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi yeniden raflarda. (Kabalcı Yayınevi)

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

KNOPPIX ile disk kurtarma

yalcink01

Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.