Microsoft Harita Servisi Açıldı

0
FZ
Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.
SOAP standardı üzerinden erişilen ve programlanabilen MapPoint.NET servisi programcıların kendi programları içine kolayca harita, yol bilgileri, mesafe hesaplama gibi özellikleri sağlıyor.

Microsoft bu servisi işlem (transaction) ve abonelik (transaction) bazından ücretlendireceğini açıkladı. Yani ya belli sayıda servis (mesela 2 milyon işlem, sorgulama falan) işlemi yapmak için bir ücret ödeyeceksiniz ya da abone olup ona göre bir para vereceksiniz.

Microsoft "yazılım satmaktan her türlü bilgi işlem servisini Internet üzerinden satmaya geçiş" stratejisine iyi bir örnek olan bu servis şu anda somut olarak Expedia, Fourth Coffe Co., MSN Mobile ve Zone Labs tarafından kullanılıyor.

Darısı bizde de bu tip servis sunmayı düşünen girişimcilerin başına ;-)

Görüşler

0
conan
>Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok
>çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs.
>standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve
>program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET
>servisini 10 Nisan''da devreye soktu ve
>kullanıcılara servis vermeye başladı.

Bu servisin M$`un ilk ticari servisi olmadigini dusunuyorum... Bkz, Encarta, hotmail, TerraServer vs.. vs....
0
FZ
İlk ticari servis derken kast edilen Web servisi yani XML+SOAP olayı. HotMail ya da Encarta web servis olarak çalışıp programlanabiliyor mu?
0
conan
Hmm ben web servisi deyince generic algilamisim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!