17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

0
aragorntheelessar
Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.
17 yaşındaki Türk gencinin başarısı arkadaşlarının gururu oldu. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç bilgisayar devi Microsoft'un kalbine giden yolu açmayı başardı.

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates'in sahibi olduğu dev yazılım firması Microsoft'un bayrağı altında küçük bir Türk'ün ismi parlıyor..

Çocukluğundan beri elektroniğe merak sardığını söyleyen 17 yaşındaki Hüseyin Genç Microsft'a girmeyi kafasına koydu. Eğitim için yaşı tutmayan Genç mücadeleden pes etmedi.

Hüseyin önce yaş engelini ardından da sınavları aştı ve Microsoft'un mühendisi olmayı başardı. Microsoft'un Türkiye'deki en genç sistem mühendisi olan Hüseyin Genç'in hedefi öncelikle okulu bitirmek ve ardından önce İngiltere, ardından Amerika'ya gitmek.

Genç'in bugünlerde ise hiç arkadaşlarının ilginç isteklerinden boş vakti yok. Şifreleri çözmek gibi...

Kaynak: http://www.byte.com.tr/haberler/?Gorev=HaberAyrinti&Haber=55

Editörün Notu: Hep ciddi haberler yayınlayacağız, yılbaşına girerken biraz da eğlenelim :)

Görüşler

0
mow
nedir ki bu ? m$ sertifikasımı almış yoksa işe mi başlamış microsoftta ? byte.com.tr de haber kaynağı olarak " haber7" yazıyor, direk asparagas olduğu belli ama haberin neden haber olduğu belli değil :)
0
boreas
Benim anlamadığım internette sadece haber var, hiç yazdığı bir programa rastlamadım yada sorduğu bir soruya
0
postane
hayır, anlamadığım; şifre çözmekle bill gates olunmuyor. her ne kadar bill gates hakkında yazılınlar hep kulaktan doğma bilgiler olsa da bence bill gates'in ticari başarısı çok daha fazla. kendisinin hayat hikayesini okursanız (ki mutlaka okuyanlar vardır) zamanında bir işi almak için yaptığı uğraşlar, ticari zekası onu bugünlere getirmiştir.

yani microsoft sertifikası almakla (yani sistem mühendisi) olmakla bence çok fazla bir yetenek kazanmıyorsunuz. en genc türk olmuş olabilir ama dünya üzerinde o yaşta hüseyin'i cebinden çıkaracak çok daha fazla "bill gates" adayı vardır.

byte'ın yaptığı bence şişirme bir haber olmuş...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

MSN ve Encarta

auselen

MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

Rahibin Sırrı

anonim

Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?