Rahibin Sırrı

0
anonim
Anlık mesajlaşma yazılımları denince akla ilk önce MSN Messenger (yeni adıyla Live Messenger) gelir. Peki sansür denince?
Shiftdelete.net sitesinin burada yayınlanan haberine göre MSN Messengerde ileti olarak rahip kelimesi yazılırsa bu ileti karşı tarafa ulaşmıyor.

Rahip kelimesinin sırrı Ekşisözlük camiasında da bayağı entry girilmesine sebep olmuş.

Shiftdelete.net de ve ekşi sözlükte yer alan bazı yasaklı kelime listelerinde bazı virüslerin kullandığı dosya isimleri engelli olarak görünmesine rağmen, rahip kelimesinin niçin sansürlendiği hala muamma konusu..

Acaba bu olayın sonu nereye dayanır sizce?

Görüşler

0
Chaosopher
Pidgin kullaninca boyle bir filtreleme olmuyor. Kelimeler
client tarafinda filtreleniyor demek ki.
0
yilmaz
oluyor.
0
acemi_
Yazışanlardan birisi MSN kullanmıyorsa, olmuyor. MSN protokolunu destekleyen diğer özgür yazılımlarda da sorun yok.
0
bio

Seneler once Yahoo mail'de de benzer bir filtreleme yapilmisti. XSS saldirilarina karsi alinan onlem, iyi dusunulmedigi icin komik bir sonuca yol acmisti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Medireview

0
sundance
Bu rahip olayını naklettiğim bir arkadaşımız, sıvadı kolları ve konunun özüne indi.

DetaylarıKirpi'nin Yeri'nde okuyabilirsiniz.
0
anonim
Microsoft Türkiye tüm kullanıcılarına en iyi hizmeti sunabilmek ve en mükemmel deneyimi yaşatabilmek için çalışmaktadır. Windows Live Messenger bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanıcılarımıza sunduğumuz çevrimiçi bir hizmetimizdir. Tüm hizmetlerimizi olduğu gibi Windows Live Messenger hizmetini de gelen yorum ve değerlendirmeler ışığında sürekli gözden geçiriyor ve daha mükemmel hale getirmek için çalışıyoruz. Bu bakımdan "rahip" sözcüğü ile ilgili olarak yöneltilen sorular bizim konuyu bir kez daha gözden geçirmemiz için bir fırsat oluşturdu. Bu doğrultuda bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.
Ne yazık ki bugün çeşitli tehditlere sahne olabilen İnternet ortamında, virüs veya "phishing" tarzı dolandırıcılıklarla bağlantılı olan ya da bilgisayarlara zarar verebilecek güvenlik riski taşıyan belirli sözcüklerin, URL ve dosya tiplerinin kullanımını engellemek durumunda kalabiliyoruz. Bu nedenle Windows Live Messenger bazı dosya tiplerinin paylaşılmasına veya iletişimde bulunulan kişilere aktarılmasına engel olmaktadır.

"Rahip" veya "summer2008" gibi yaygın bir şekilde kullanılan sözcükler güvenlik riski taşıdıkları zaman iletişimde güçlükler doğabilmektedir. Bununla birlikte, Windows Live Messenger kullanıcılarını korumanın en iyi yolunun bu sözcükleri engellemek olduğuna inanmaktayız.

Bu durumun yarattığı rahatsızlık bizi de üzmektedir. Ancak bu sözcük listesini sürekli güncellediğimizi, potansiyel tehdit taşıyan yeni sözcükleri eklerken, güvenlik riski oluşturmadığını düşündüğümüz bazı eski sözcükleri de listeden çıkarttığımızı bilmenizi isteriz.

Bu kapsamda, Türkiye'deki uygulamada bahsi geçen sözcükleri tekrar değerlendireceğiz ve kullanıcılarımızın güvenlikleri için uygun olduğuna karar verdiğimiz takdirde bunları yeniden Windows Live Messenger'da kullanılabilir hale getireceğiz.

Windows Live Messenger'a gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Saygılarımızla,
Microsoft Türkiye

Kaynak : Shiftdelete Net
http://shiftdelete.net/site/content/view/3065/1/
0
FZ
Bazı büyükbaş hayvanların durması için kullanılan bir ünlem vardır güzel dilimizde. Uzunca süredir argoda da yerini almıştır. Bu ünlemi yakıştırıyorum ben yukarıdaki MS açıklamasına.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.

Bilgisayar Konusundaki Batıl İnançlar!

anonim

Murat Yıldırımoğlu'nun sitesinde gördüğüm bu yazının bir bölümünü burada paylaşmak istedim. Amacım yeni bir "flame war" a sebep olmak değil. Yalnızca farklı bakış açılarına da bu sitede yer vermek ve tanımak.

"Ne kendini ne karşındakini tanımıyorsan her zaman kayberdersin. Kendini tanıyor karşındakini tanımıyorsan, bir kazanır bir kaybedersin. Hem kendin, hem de karşındakini tanıyorsan, her zaman kazanırsın."
Sun-Tzu; Savaş Sanatı

Microsoft ASN Açığına Karşı Tedbir Alın

FZ

California merkezli eEye Digital Security firmasından güvenlik sorumlusu Marc Maiffret´in açıklamasına göre Microsoft ASN.1 (Abstract Syntax Notation 1) açığı şimdiye dek Microsoft Windows işletim sistemi ailesinde bulunmuş en önemli açıklardan biri. Bu açıktan faydalanan kötü niyetli bir yazılım uzaktan sisteminize erişip onaylanmamış herhangi bir kodu yükleyip sistem ayrıcalıkları ile çalıştırabiliyor. Microsoft´tan alınan bilgiye göre bu açık Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerini etkiliyor ve kritik hata kategorisinde.

Maiffret´e göre açığın tespit edilip Microsoft´a bildirilmesi ile gerekli yamanın çıkarılması arasında geçen süre 200 gün. Eğer MS Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız lütfen gerekli yamayı sisteminize yüklediğinizden emin olun (aşağıdaki bağlantılardan faydalanabilirsiniz).

Kaynaklar:
- SearchSecurity
- Microsoft Security Bulletin MS04-007

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.