MSN ve Encarta

0
auselen
MSN Messenger'ınıza encarta@conversagent.com adresini ekleyin. Microsoft usulü bir arkaşınız olsun!
Kendini "Encarta@Instant Answers" olarak tanıtan bu arkadaş epey bir bilgili. "What is the population of Susurluk?", "Where is Göbel?" gibi sorulara ya da matematik denklemlerine doğru cevaplar verebiliyor.

"Call Center"larda çalışanlar yavaştan iş aramaya başlasalar iyi olacak gibi.

Kaynak: http://weblogs.asp.net/israelio/archive/2005/11/23/431391.aspx

Görüşler

0
anonim
Bir ansiklopedinin yapay zeka ile birleştirilerek akıllı uslu cevap verebilecek şekilde geliştirilmesi çok harika bir şey... Ben bu pek bilgili arkadaşa çok bayıldım...
0
anonim
Bu bilgili arkadaş aynı zamanda "What time is it Ankara now?" gibi sorulara ve MSN den karşı tarafa gönderdiğimiz ifadelere de pek ala güzel cevap veriyor..

Bir tek sigara yakmak için arkadaş ateşin var mı deyip, ateş alamıyorsunuz... Zaten sigara içmeyen ben için pek de önemli değil :)
0
anonim
Çok güzel ve farklı bir uygulama olmuş. Tabii ki etkinliği hakkında şu anda birşey söylemiyorum ama ilk intibaa çok iyi.
Zannedersem micro~1'un encarta isimli ansiklopedisi ile çalışıyor. Bu yazılım piratebay'de epeyi bir süre top100 listesinde kalmıştı ve hala da yüksek bir yerlerde.
0
c1982
Ben kendi database'imi oluşturup buna benzer bişi yapmıştım önceden :) İlgilenen olursa aşağıdaki linkten çekebilir. http://www.oguzhan.info/source/MSNRobotu.rar .NET gerektiri bu haberden gaza gelerek biraz geliştirmeyi düşünüyorum :)
0
anonim
Bir de böyle bir haber mevcuttu. #
0
deathline
Peki bu arkadaşa ne zamanlar online oluyor acaba?
0
jfever
surekli online zaten? acaba kullandiginiz istemciden kaynaklanan bir sorun olabilir mi?
0
mrtksn
mrtksn: where i can find some cocain? encarta:let me take you to a map of some cocaine. =>
0
animevils
Bizim Türk milletinde bi yabacı hayranlığı saplantısı (Yabancılar yapmışsa iyidir) var ve bu çok üzücü.

Bu encarta'nın ÇOOOOOK daha gelişmişini bir Türk yazdı ve bir devrim niteliği taşıyan bu Yapay Zeka yazılımının sadece Türkiye'de sesi duyulmadı (maalesef).

Ama Bill Gates gelip de başbakana konuşan (aptal, düşünemeyen) bilgisayarı hediye edince herkes ayakta alkışladı MS'i "bunu da mı yapmışlar" :(

Kendi Compishco'muza destek olalım (hiç olmazsa birbirimizi haberdar edelim). Bilenler, bilmeyenlere anlatsınlar :)

http://www.vsdergi.com/200502/06/03.asp
http://www.compishco.com
http://www.compishco.com/beraber
http://www.alimurat.com
0
auselen
Tüm meziyetlerimin içinde (yabancı hayranlığı saplantım dahil) herşeyin üzerine "first" yazma huyum vardır ki, tek geçerim.

Cine5 te robot çizgi film olayını görmüştüm, pek hoşlanmamıştım ama, şimdi yerli malı olduğunu düşününce hoşuma gitmedi değil.

Yapay zeka olayı ayrı tabi, keşke daha profesyonel bir şekilde ele alınsaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

Soulblighter

Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.