Microsoft Anti Spyware ve 3 yeni açık

0
yuxel
"Eğer Windows kullanıyor ve internette geziniyorsanız, %90 olasılıkla bilgisayarınızda istemediğiniz bir casus vardır". Bu casus'u ortadan kaldırmak için işte karşınızda Microsoft Windows AntiSpyware Beta. Terzi kendi söküğünü dikmeyi öğreniyor ancak bir yeri dikiyor bir yer açık veriyor: Internet Explorer 6 ve Service Pack 2 ikilisini etkileyen, kullanıcıların dosyalarını silmeye olanak veren 3 yeni açık daha bulundu. Secunia.com çözüm olarak "Başka bir ürün kullanın" diyor

Haber Kaynağı : /.

Görüşler

0
St
Firefox, 1.0 sürümüyle bu yarışa son noktayı koydu. Uzun süreli bir Opera kullanıcısı olarak "extension"lar (eklenti mi diyoruz bunlara?) ile zenginleştirilmiş Firefox, istediğimden çok daha fazlasını bana zaten sunuyor. 1.0 Preview sürümünden beri sadece bir kere çöktüğünü gördüm (ki bilgisayarımda o esnada çalışan yazılım bolluğuna bağlanabilir bu). Tablı yapısı, RSS desteği, ve "mouse gestures" eklentisinin güzellikleri ve her siteye uyumu ile (sorun çıkardığını gördüğüm iki site var, ayda bir milliyet web sitesi, bir de hurriyetim, onun dışında tek bir sorun bile görmedim) mükemmel tarayıcı, işte budur....
Bu arada Microsoft'un Antispyware'ını ilerde parayla satılması "güleriz ağlanacak halimize" tadında.... Yan yazılımları ile komple bir işletim sistemi satıyoruz biz diyen bir kuruluş, spyware zaafına karşı parayla yazılım satmaya nasıl kalkışıyor, anlaşılacak gibi değil
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

Linux üzerinde Microsoft

anonim

Ortalığı kasıp kavuran Blaster virüsüne karşı duyarlı davranan Micros~1 hemen çözüm buldu. Güvenlik konusunda asla ödün vermeyen Micros~2, sistemlerini geçici olarak Linux (`caching´ hizmeti veren Akamai sunucuları) üzerine taşıyarak virüs saldırılarına karşı kendini korumaya çalışıyor. :) Evet yanlış duymadınız Micros~3 web sitesini Linux üzerine taşıdı. Micros~4 müşterilerini de Linux'e geçmeleri konusunda teşvik edecek mi bilinmez.

http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.microsoft.com adresinden ayrıntıları görebilirsiniz...

Denize düşen yılana sarılır derler. :) Bakalım daha neler göreceğiz...

Burak Baş

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.