Microsoft Winternals'ı satın aldı!

0
sundance
Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.
Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz.

Görüşler

0
ttk
Vay !!!
Umarım o güzelim freeware (kaynak kodu da bedava) son derece faydalı programları ortadan kaybetmez M.Soft. O programlardan bazıları ile, epey gizli hareket eden wormları elle yakalamak mümkün olabiliyordu.

Linux antivirüs programı yazan firmalarısatın alması gibi bir durum değildir umarım bu da.
0
Zebani
"Hala zaman zaman windows kullanmak zorunda kalanlar için, Rootkit Revealer, Process Explorer gibi eşsiz yazılımları tavsiye ederiz." Azıcık okudum verdiğiniz kaynakları. Hay bin kunduz diyebiliyorum ancak... (Aslında başka bişey derdim ama M$, sony 'e v.d. küfretmek yakışmaz bize)
0
Zebani
Bu saçmalıkları okudukça, bu dev şirketler bizi dolandırmaya çalışıyorsa biz niye onları dolandırmayalım diye geçiriyorum içimden. Niye onlara para kazandıralım. Onlar bizi zaten yeterince sömürüyorlar ne de olsa sömürge kültürünün ürünü firmalar bunlar. Bir nokta da bir çeşit savaş bence bu... Kendimi onlara hiç bir şekilde para ödemek zorunda hissetmiyorum bir süredir. (Ürünlerini kullansamda)
0
sundance
Mercedes'e karşı da benzer şekilde hissettiğinizde haberimiz olsun ;)
0
Zebani
:) :)
0
Zebani
Mercedesiniz mi var? :)
0
Tarık
"Hayır yani, aynı şekilde mercedes marka bir arabayı talep ettiği ücreti ödemeden alıp kullanabiliyorsanız sizinle iş kuralım örgütlü korsancılık yapalım" ;) manasında söylemiştir zannedersem.
0
Zebani
eh o kadarını anlayamadım. Teşekkür ederim. açıklama için :). ben mercedesi varsa kopyalayacaktım. bi tane de kendime.
0
Zebani
valla işin aslı mercedes vb. ne de aynını hissediyorum. sömürdükleri toplumların kanlarının üzerine kurulmuş firmalar ve milletler bunlar ve hâlâ da sömürmeye devam ediyorlar utanmadan. İnsan olduklarını da iddia ederek. Bu büyük firmalar ve devletler nasıl birbirlerinden teknoloji aşırıyorsa, benimde onlardan aşırmaya hakkım var diye düşünüyorum. Ha burda ki temel soru bu anlayış doğru mu veya bu sömürgecileri nasıl ayırd edeceğiz o da vicdan ve muhakeme meselesi...
0
yilmaz
şöyle birkaç bin seneden beri somuren-somurulen yapısı hiç değişmemiş. sadece karakterler değişiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.

Microsoft ve C++ İle C# Dillerinin Geleceği

FZ

Geçen Perşembe günü duyurulan Tablet PC ürünü için New York'a giden Bill Gates Washington eyaletine döndü ve C++ ile C# dillerinin geleceğine dair bir brifingi yazılım geliştiricilere, bilgisayar bilimcilere ve öğrencilere sundu.

ACM (Association for Computing Machinery) kurumunun 17. yıllık Nesneye Yönelik Programlama, Sistemler, Diller ve Uygulamalar (OOPSLA) konferansında söz alan Gates Microsoft Visual C# .NET ve Visual C++ .NET ilgili gelecek vizyonunu koydu ve yazılım geliştirme ekiplerinin ürün ürün problemlerini hızlı şekilde tespit etmelerini sağlayacak olan bir yazılım test etme sistemini tanıttı.

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.