M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

0
yuxel
Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Görüşler

0
barisozyurt
Linkini verdiğiniz sayfada bu ürünün GPL lisanslı olacağı yazıyor, doğru mudur ( MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License -GPL-..) :p
0
anonim
Ben ençok MS invades Cuba! kısmını sevdim
0
redial
Arkadaslar cok kotumsersiniz, linuxun esnekligi ve saglamligi billy the gates in pazarlama dehasi ile birlesince olabilecekleri simdiden hissediyorum,

bu arada cikis tarihini kasim 2003 olarak aciklamalari ilginc geldi, bildigim kadari ile m$ muhendisleri , urunlerinin vazgecilmez araclarindan blue screen teknolojisini linux cekirdegine eklerken bazi sorunlarla karsi karsiya kaldi, bu problem, bu surumun cikisini sonsuza kadar geciktirebilir...

Neyse, bekleyelim ve gorelim :D :D
0
hako
Bu yazılımı bedelini ve yıllık lisans yenileme ücretlerini ödedikten sonra, tek bilgisayarda garantisiz olarak, özgürce kullanabiliyormuşuz üstelik!
Peh peh!
0
barisozyurt
Arkadaslar bu bir saka. Yok oyle bir sey...
0
rootshell
bildigim kadari ile bu site tamamen dalga amaciyla yapilmis,
hep erteliyorlar erteliyorlar:)
daha oncede bu sekilde kesinlesmis sozu vardi,ama yine ertelendi:)
0
redial
dedim ya, bule screen teknolojisini bir turlu calistiramiyorlar linux uzerinde, ondan erteleniyor :)
0
SHiBuMi
Yemin et?
0
anonim
Soldaki What others are saying: dekiler de süpper :)
0
redial
Burayi bilmeyenler de olabilir diye dusundum :)
0
FZ
`Yahu sen ne diyorsun ciddi mi?´ ya da `arkadaşlar bu site gerçek değil´ şeklinde açıklamalara girişen arkadaşlara önerim haberin son satırındaki Editörün Yorumu bölümünü okumaları ;-)
0
yuxel
Sazan gibi atladık bizde :)
Herkesden özür :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Açık Koda Isınmaya Başladı

FZ

Microsoft'un Microsoft Windows Server 2003, Compute Cluster Edition işletim sisteminde uzun zamandır paralel bilgi işlemcilerin kullandığı açık kodlu MPI (Message Passing Interface) altyapısını kullanacağı haberleri epey tartışmaya yol açtı ve ilgiyle karşılandı.

Microsoft'un artık gizlisi saklısı olmadan rüştünü ispatlamış açık kodlu yazılımları kendi ürünlerinde kullanmaya başlaması kimilerine göre yeni bir dönemin başlangıcı.

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.