Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

0
anonim
Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).
Fazla bir bilgi vermiyorum, her şeyi bu link anlatıyor zaten :)

Görüşler

0
3lobyte
anladığım kadarıyla bu sanal makine üzerinde sanal deviceların doğru çalışması için yapılmış bir hareket yoksa fiziksel olarak bulamadığımız driverler için yapılmış yararlı birşey değil amaç yaptıkları sanal pc yazılımında linux dağıtımlarının doğru çalışmasını sağlayarak bu yazılımı iyi fiyata okutmak olacaktır :D
0
atasever
osnews'in dediği gibi bazen olaylar gercek olamayacak kadar guzel olabiliyor, bu olayin aslini da http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=3433 adresinden okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Microsoft Sybari'yi aldıktan sonra Unix anti-virüs satışlarını durduruyor.

larweda

Geçen günlerde anti-virus programları üreticisi Sybari'yi satın alan ve saflarına katan Microsoft, ilk iş olarak kurumun Linux ve Unix sistemler için pazarladığı anti-virus yazılımlarının satışını durdurduğunu açıkladı. ( 1 2 )

Sybari, Kaspersky Labs, Computer Associates, Sophos, Norman gibi birden fazla anti-virüs motoru ile birlikte çalışabilen, ve multi platform (Windows, Unix, Linux, AIX vs.) desteği veren bir anti-virüs yazılımı olan Antigen Suite'i üretiyor ve pazarlıyordu.

< flame > Microsoft, ürünleri iyi olduğu için mi Sybari'yi almıştır, Unix pazarına anti-virus dağıtan bir firmayı pazardan çekmek için mi? :) < /flame >

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.