Microsoft da cep telefonu pazarında

0
larweda
Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.
Triband (900/1800 ve 1900 Mhz) ve GPRS uyumlu olacak olan cihaz, bünyesinde renkli bir kişisel organizatör de barındıracak. Nokia`nın süper 9210`u, Ericsson`un vasat R380`i ve Motorola`nın v60c`sine rakip olacak olan Sendo, Microsoft`un desteğini arkasına alarak avantaj sağlamaya çalışıyor.

Teknoloji araştırma şirketlerinin varsayımlarına göre 2006 yılında dünya üzerinde yaklaşık 2 milyar cep telefonu kullanıcısı olacak ve bunların 800 milyon'u aktif microbrowser kullanıcısı olucak. Bu, gelişen teknoloji (Edge, UMTS ve diğer 3G teknolojiler) de düşünülürse inanılmaz büyük bir pazar yaratacak. Bu varsayımları göze alan tüm telekomünikasyon ve yazılım şirketleri de ağızlarının suları aka aka bu pazardan pay kapmaya çalışıyorlar.

Sendo Z100, 99 gram ağarlığında olması ile alanında şimdiye kadar duyurulmuş en hafif ve küçük telefon olma özelliğini taşıyor. 65000 renkli bir TFT ekran, USB, IrDA ve RS232 desteği ile gelecek ve Triband özelliği sayesinde Asya, Avrupa ve Amerika'da çalışabilecek ve GPRS desteği ile devamlı net`e bağlı olma özelliğine sahip olucak. Ayrıca tahmin ediyorum Microsoft'un eli değidiği için kişisel organiser özellikleri de (her ne kadar Outlook CE, Adressbook lite tarzı şeyleri hiç tasvip etmesem de) geniş bir şekilde olucak.

Ama sonuçta teknolojinin bize böyle oyuncaklar sonuyor olması hayatı br nebze daha eğlenceli hale getiriyor. Umarım yakında benzeri oluşumlarda linux izleri de görmeye başlarız.

İlgili Yazılar

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?

FZ

Güncelleme (2004-10-21): MS Türkiye'den henüz resmi bir açıklama gelmemiş olmakla birlikte habere konu olan sayfa düzelmiş görünüyor şu anda.

FM üyelerinden bm'nin turk.internet.com sitesinde yer alan haberini alıntılıyoruz:

Ben aslında, oldukça yeni duyurulan .NET açığının [1] Türkiye'de büyük bankalardan kaçının sitesini etkileme ihtimali olduğunu açıklayan kısa bir yazı yazacaktım. Hangi bankanın hangi sunucuyu kullandığını anlatmadan önce, MS Türkiye'nin bu bankaları uyardığından emin olmak istedim. Siz olsanız ne yapardınız?

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

MSN Maps ile Haugesund'dan Trondheim'e Çılgın Bir Yolculuk!

resilence

Biraz önce http://planet.gnome.org sitesinde okuduğum bir MSN komedisini paylaşayım dedim. Olayı canlı canlı yaşayıp derin derin gülmek için:

1- http://mappoint.msn.com/DirectionsFind.aspx adresine gidin

2- Başlangıç noktası (start) Norway, City: Haugesund girin.

3- Bitiş noktası (end) Norway, City: Trondheim girin.

4- "Get Directions" tuşuna bastığınızda karşınıza gelen harita gerçekten programcılığın son harikası!

Buradan da ulaşabileceğiniz süper harita akıllara zarar güzellikte...

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.