LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.
Derneğin kuruluşundan beri kullanılmakta olan logo+amblemi derneğin web sitesinde bulabilirsiniz -- http://www.lkd.org.tr/logo/lkd4.jpg

Önerilen amblem+logolar arasından seçim, üyelerimiz arasında yapılacak elektronik oylama sonucunda belirlenecek.

Amblem, derneğe görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgeler olmalı.

:: Amblem hedef kitle tarafından kolay algılanabilir olmalıdır.

:: Amblemin taşıdığı renk, biçim ve diğer grafiksel öğeler çağdaş değerleri çağrıştırabilmelidir.

:: Amblem, görenlerde derneğin esas faaliyeti hakkında çağrışım yapabilmelidir.

:: Amblem tasarımı özgün ve yeni olmalıdır.

:: Amblem, benzerlerinden ayırt edilebilir özelliklere sahip olmalıdır.

Logo, derneği tanıtmak amacıyla tipografik harflerden oluşturulan sözcüklerin marka veya amblem özelliği taşıyan simgeler haline dönüşmüş biçimleri olmalı.

:: Logo, özgün ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmalıdır.

:: Logo okunaklı olmalı ve izleyicinin algılamasında kargaşaya yol açmamalıdır.

:: Logo derneği çağrıştırabilmelidir.

:: Logo bakış yakalayıcı ve dikkat çekici tasarıma sahip olmalıdır.

:: Logo benzer kurumlar tarafından kullanılan tipografik karakterlerden ayırt edilebilmelidir.

Amblem+logo örneklerinin uzun kenarı 12 cm ve 2.5 cm olan 2 ayrı örnek, hem renkli hem de siyah-beyaz olarak 300 dpi TIFF ya da PNG biçiminde ve 72 dpi JPEG hazırlanması gerekmektedir. Böylece tasarımın farklı alanlarda kullanımı mümkün olacaktır (antet, faks, afiş, rozet, üye kartı, ...).

Son tasarım gönderme tarihi 15 Eylül 2004'tür. Tasarım göndermek için lütfen bilgi@lkd.org.tr adresi ile bağlantıya geçiniz.

İlgili Yazılar

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.

17-18 Nisan Etkinlik Programı

butch

Bildiğiniz gibi bu yıl Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri ve Linux ve Özgür Yazılım Şenliği etkinlikleri birlikte düzenleniyor. Ortak etkinliğin bugün duyurulan programına bu adresten ulaşabilirsiniz.

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

anilK

Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.

Berk Demir'le StumbleUpon, Girişimcilik, Kültür ve Yazılım Geliştirme Üstüne

FZ

Berk Demir - StumbleUpon.com / 29 Ocak 2011 Etohum Girişimcilik Zirvesi from Burak Buyukdemir on Vimeo.

29 Ocak 2011 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonunda yapılan Etohum Girişimclik Zirvesinde StumbleUpon.com'dan konuşma yapan Berk D. Demir'in konuşması.