BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

0
anilK
Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.
Her yıl farklı bir üniversitenin bilişim adına kurulmuş olan kulübünün gönüllü öğrencileri ve ilgili üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri tarafından organize edilen ve bilişim meraklıları arasındaki iletişim ve dayanışmayı üniversite öğrencileri bazında arttıran BİLMÖK; sayın hocalarımız ve değerli konuklarımızla beraber, günümüz Türkiyesi’nde bilişim sektöründeki yönelimleri belirleme, gelişimleri inceleme ve bilişimin geleceği hakkında Türkiye’ye doğru bir ivme kazandırma amacı gütmektedir. BİLMÖK ayrıca bilişim toplumuna geçiş sürecine Türkiye'nin hızlı bir şekilde ayak uydurmasını sağlamak, doğru teşhisleri yapmak ve bununla bağlantılı olarak Bilgisayar Mühendisliği'nin ve bilişim sektörünün artıları ve eksileri üzerine ortak bir çözüm geliştirme düşüncesiyle düzenlenmektedir.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla, bilgi deneyim ve düşüncelerini paylaşacak, üniversiteler arasındaki eğitim ve öğretim yapıları karşılaştırılacak ; BİLMÖK ve İstanbul adına çok özel ve güzel bir portre sergilemeye çalışılacaktır. Üç günün sonunda da hazırlanacak rapor - sonuç bildirgeleri, sayın konuklarımız, hocalarımız ve katılımcı öğrencilerimize iletilecektir.

İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek olan BİLMÖK’ün organizasyonu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin kurmuş olduğu Bilişim Kulübü’nün Yönetim Kurulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Katılımın ücretsiz olacağı kongreye Türkiye'deki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Yıldız Teknik Üniversite'mizin Bilişim Kulübü tarafından ağırlanacaktır. Şubat ayında kayıtları internet üzerinden yapılacak olan BİLMÖK’e , tüm bilişim ve teknoloji meraklılarını davet ederiz.


Ayrıntılı bilgi

İlgili Yazılar

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Linux Semineri : Linux Çekirdeği

anonim

13 Mart Çarşamba günü Linux Kullanıcıları Derneği, GNU/Linux işletim sisteminin kalbini oluşturan linux çekirdeğinin (kernel) yapısını anlatan bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlıyor. seminer.linux.org.tr

Van´da linux seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cuma ve Cumartesi günü linux seminerleri düzenliyor. Linux'un tanıtımı, kurulumu ve masaüstünde kullanımının yanı sıra bazı temel internet servislerinin de anlatılacağı seminerler saat 09.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.

Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

bahadirkandemir

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...