Van´da linux seminerleri

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cuma ve Cumartesi günü linux seminerleri düzenliyor. Linux'un tanıtımı, kurulumu ve masaüstünde kullanımının yanı sıra bazı temel internet servislerinin de anlatılacağı seminerler saat 09.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
anonim
bu adamlar durmak bılmıo ya:)
walla allah kuvvet versın ne dıım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -