Linux Şenliği Oyun Turnuvası Sonuçları

0
adervis
1-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılan II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerçekleştirilen Oyun Turnuvası'na katılanlar arasında dereceye girenler çeşitli armağanlar kazandılar.
Dereceye girenler:

Unreal Tournament
1. Ensar TOPÇU
2. A. Muran EREN
3. Halil Kaya

Quake 3
1. A. Murat EREN
2. Serdar YÜKSEL
3. Halil KAYA

Frozen Buble
1. Ali CAN
2. Kadir GİRAY
3. Eser TEKER

Turnuvada birinciler ve ikinciler, BTG, Frontsite ve Gelecek'ten Linux eğitimi kazandılar. Üçüncülere ise Linux34'den birer t-shirt, Görkem ÇETİN'den birer kitap armağan edildi.

İlgili Yazılar

Seri katil mi? Yoksa bilgisayar programcısı mı?

darkhunter

Burada eğlenceli bir flash var. Resmini gördüğünüz kişinin bir seri katil mi, yoksa bir programcı mı olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. İnanın kişileri tanımayanlar için zor bir tahmin :) Kaynak : FM Forum

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

MS XNA Game Studio Express: Xbox ve PC için bedava oyun geliştirme platformu

Tarık

Microsoft yazılım firmasının ilk duyurusunu 2004 te yaptığı XNA platformu şu anda bedava indirilebilir durumda. Oyun yapımı sektöründe kendi işletim sistemi ve oyun konsolu üzerinde standardı yakalamaya çalışan Microsoft, XNA ile hedefine ulaşacağa benziyor.

Passage... Birkaç pixelde bir ömür

sundance

Gamma 256 etkinliğine bakınırken, çok ilginç bir sanat eseri/oyun ile karşılaştım.

Beş dakikalık bir zaman dilimi içinde doğumdan ölüme bir hayatın geçtiği Passage pixel grafikleri, ruh halinizi etkileyen müziği ile azdan çoku anlayanlar için gerçekten ilginç bir deneyim. Not:Ok tuşlarını kullanımınız gidişatı etkiliyor.