Kitap: Kurumsal Java Çıktı

0
malkocoglu_3
Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Teknoloji çeşitliliği bakımından, servis tarafı bir uygulamanın ihtiyacı olacak her teknolojiyi içeriğe dahil etmeye gayret ettik. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

Ayrıca nesnesel modelleme, proje idaresi gibi konular, kurumsal yazılımcıların ihtiyaçları ışığında kitabın içeriğine dahil edilmiştir. JMS, EJB, RMI tarif edilen ana teknolojiler arasındadır. Kurumsal programcılar için gerekli Unix bilgilerine ayrı bir bölüm ayırılmıştır.

Kitabımızın satışları bir süre sadece Internet ve Java Teknoloji Derneği'nden yapılacaktır.

Kitabın sektör için faydalı olacağını umuyoruz.

Görüşler

0
yilmaz
güzel bir kitaba benziyor. keşke örnek bir bölüm olsaydı. ordan bir fikir edinme şansımız olurdu.
zamanında türkçe java kitapları ile ilgili kötü anılarım oldu. boşa para vermek istemem.
0
FZ
Java ile bu aralar pek işim yok ve kitabı alıp okumadım ancak yazarı nerede ise 5 yıldır FM üyesi olan, buraya güzel ve özgün makaleler gönderen ve yorumları ile de katkıda bulunan değerli bir isim.

Kitap tanıtım/satış sayfasının sonundaki yardımcı kodlar bölümü güzel düşünülmüş, burada yer alan Emacs Paketleri, Modları ve Ayarları bence söz konusu kitabı diğer kitaplardan farklı kılan bir özellik.

Elbette alıp incelemeden yorum yazmak doğru değil ama ben olumlu önyargı ile yaklaşıyorum. Paranızın boşa gideceğini sanmam. Dilerim en kısa sürede J2EE ile uğraşan uzman arkadaşlarımız kitapla ilgili eleştirilerini bizimle paylaşırlar.
0
malkocoglu_3
3 ayri bolumun iceriklerini (kismen) KJ Internet sayfasindan yayinladik. Bir fikir edinme acisindan yararli olacagini umarim.
0
innaw
Eskiden takip eder miydiniz bilmiyorum ama bilgidata.com'un eski içeriği yazar için fazlasıyla referans sayılabilecek türden bence. yaptıkları yapacaklarının teminatı hesabı :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Java Türkçe Yazılım Hatası

anonim

LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...

Java Görsel Bileşenleri ile Zoom In/Zoom Out

yetgin

FM müdavimlerinden yetgin Java ile Zoom In/Zoom Out özelliğinin nasıl kodlanacağını şurada açıklamış.