Türkçe JAVA kitap projesi

0
binner3
Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

Görüşler

0
FZ
Valla az önce bölümlerin üzerinden şöyle bir geçtim ve epey etkilendiğimi itiraf etmek istiyorum. Gayet güzel bir Türkçe ile (ufak tefek eleştirilecek şeyler var ama olsun) gayet güzel, temiz, düzgün, pedagojik formatta hazırlanmış bir metin.

Üzerinde epey emek harcanmış olduğu belli oluyor. Kod renklendirmesi, açıklama satırları ve şekiller de gayet net ve bilgilendirici.

Böylesine kaliteli ve önemli bir projeye emeği geçen ve geçmekte olan herkese ciddi ciddi teşekkür etmek istiyorum.
0
anonim
Arkadaslar bu calismada emegi gecen herkese tesekkur ederim. Anlatim tarziyla ve doyurucu grafiksel ornek , modellemelerle anlasilirlik daha da arttirilmis.
Java gibi gelecegin bir numara olacak programlama dilini Turkce bir kaynaktan ogrenmek bir cok merakliyi belkide Java Coder yapacaktir :))

Ellerinize Saglik :)
0
anonim
Bende bu kitabın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İlgiyle okuyorum. Ayrıca kitabın pdf olarak düzenlenip meraklıların download etmesine izin verirseniz bir iyilik daha yapmış olursunuz sanırım.
saygılar...
0
anonim
Selamlar,
Java''yı tanımak için Türkçe kaynak arıyordum. Google''dan Java Kitap şeklinde search ettim ve yaklaşık 3 saattir bu kitabı okuyorum..çok akıcı ve okuyanın sindirebileceği şekilde programcılık hakkında yazılmış nadir türkçe kaynaklardan biri.. Sizlere ve vermiş olduğunuz bu emeklerinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, başarılarınızın devam etmesini temenni ediyorum..Teşekkür ederim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.