Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

0
anonim
Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

İlgili Yazılar

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

anonim

Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.