Jon `Maddog´ Hall Ankara´da!

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 13 Mart Cumartesi günü Linux ve özgür yazılım dünyasının üstadlarından Jon 'Maddog' Hall'un konuşma yapacağı bir seminer düzenliyor. Saat 14:30-17:30 arasında Maddog bizi özgür yazılımların geçmişi, bugünü ve geleceğinde bir yolculuğa götürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
aRda_
Tebrikler :)
Boyle gidersek yakinda Linus Torvalds`i bile ulkemizde gorebilecegiz gibi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.

İzmir´de Linux Semineri

o_ozardic

İzmir Yüksek Teknoloji Ensititüsü Bilgisayar Topluluğu bugün (27 Mart Perşembe ) Gülbahçe Kampüsü'nde bir linux semineri düzenliyor. Seminerde Onur Küçük tarafından katılımcılara Linux İşletim Sistemi hakkında bilgi verilecek. Saat 13:15'te başlayacak seminere katılım ücretsiz, ayrıca katılımcılara Knoppix CD'si hediye olarak verilecek.

Ulaşım : Üçkuyular'daki garajdan yarım saatte bir kampüse araç bulunmaktadır.

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

9 Mart Penguen Kahvaltısı

kocak

Bahar geliyor, penguenler kahvaltıda buluşuyor.

Daha önce Ankara Saklıbahçe'de yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğimize yeni bir buluşmayla devam ediyoruz.